Uutissuomalaisen gallup: valtiontalous ja verotus eduskunta­vaalien kärkiteemaksi

Sosiaali- ja terveydenhuolto on toiseksi suosituin valinta tärkeimmäksi vaaliteemaksi.

14.1. 7:38

Helsinki

Suomalaiset toivovat valtiontalouden ja verotuksen nousevan eduskuntavaalien kärkiteemaksi, käy ilmi Uutissuomalaisen gallupista. Kyselyssä valittiin tärkein vaaliteema kymmenen eri vaihtoehdon joukosta.

Hieman yli neljännes haluaisi nostaa valtiontalouden ja verotuksen vaalien kärkiteemaksi. Niukasti takana oli sosiaali- ja terveydenhuolto, jonka haluaisi kärkeen vajaa neljännes vastaajista.

Seuraavaksi eniten kannatusta tärkeimmäksi vaaliteemaksi saavat lasten ja nuorten hyvinvointi sekä ympäristö- ja ilmastoasiat, mutta ero kahteen kannatetuimpaan teemaan on kuitenkin suuri.

Vaaliasiantuntija, dosentti Sami Borg arvioi Uutissuomalaiselle, että gallupin tulos merkitsee perinteisempien vaaliteemojen paluuta.

Puoluekanta vaikutti

Näkemykset tärkeimmästä vaaliteemasta vaihtelevat kyselyssä voimakkaasti vastaajan puoluekannan mukaan.

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan kannattajien keskuudessa valtiontaloutta ja verotusta pidetään selvästi tärkeämpänä kuin muissa puolueissa. Sosiaali- ja terveydenhuollon kohdalla sdp:n kannattajat erottuvat muista.

Gallupiin vastasi joulukuussa tuhat mannersuomalaista. Tutkimuksen kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut