Purra vastaa Marinin kritiikkiin: ”Olen hyvin ylpeä perus­suomalaisesta ihmis­käsityksestä ja arvo­pohjasta”

”Arvopohjassamme ei ole salattavaa, hävettävää, hämärää”, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra Twitterissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuvattuna puolueen talouspoliittisen ohjelman julkistustilaisuudessa maanantaina 9. joulukuuta.

13.1. 17:05

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi viestipalvelu Twitterissä puolueesta käytävää keskustelua.

”Arvopohjassamme ei ole salattavaa, hävettävää, hämärää. Olemme kansallismielinen ja isänmaallinen puolue; puolustamme Suomea ja suomalaisuutta”, Purra kirjoittaa. ”Olen hyvin ylpeä perussuomalaisesta ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta. Niillä, jotka sitä vääristelevät, kalvaa ehkä omassa sydämessä.”

Purran päivitystä edelsi perjantainen pääministeri Sanna Marinin (sd.) kommentti, jonka hän lausui Politiikan toimittajien järjestämässä väittelyssä. Marin kutsui perussuomalaisia joidenkin kansanedustajiensa puheiden perusteella ”avoimen rasistiseksi puolueeksi”.

Purraa ei perjantaina tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Lue lisää: Marinin ja Orvon väittely meni kipakaksi riitelyksi – voisiko tämä kaksikko todella olla samassa hallituksessa?

Erilaiset arvopohjat

Aiemmin tällä viikolla Marinin sdp sekä vasemmistoliitto ja vihreät torjuivat hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa tulevalla vaalikaudella. Puolueet perustelivat ilmoituksiaan erilaisilla arvopohjilla perussuomalaisten kanssa.

Marin täsmensi perjantaina lisäksi, että puolueet ajattelevat eri tavalla esimerkiksi talouspolitiikasta, työmarkkinoista, ilmastosta ja ympäristöstä.

Eduskuntavaalit käydään 2. huhtikuuta.

Harva ottanut kantaa

Perussuomalaisten kansanedustajista vain harva oli ottanut Marinin kommentteihin julkisesti kantaa perjantaina iltapäivällä.

Kansanedustaja Sanna Antikainen (ps.) kirjoitti Twitterissä, että Marinin tulisi voida kertoa esimerkkejä perussuomalaisten rasistisista puheista eduskunnassa. Kansanedustaja Jenna Simula (ps.) puolestaan piti Marinin kommenttia vanhentuneena. Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) penäsi Marinilta debatin perusteella parempaa käytöstä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut