Palkkaneuvottelut katkesivat: valtion työntekijöiden palkansaaja­järjestöt aikovat irtisanoa sopimuksensa

Palkankorotuksista ei löytynyt sopua. Sopimusten piirissä on 78 000 työntekijää.

11.1. 22:29

STT

Valtion työntekijöitä edustavat Juko, Ammattiliitto Pro sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoittavat aikovansa irtisanoa viime vuoden maaliskuussa solmitun kaksivuotisen työehtosopimuksen päättymään helmikuun loppuun.

Syynä on liittojen mukaan se, että valtiovarainministeriön alainen Valtion työmarkkinalaitos katkaisi yllättäen neuvottelut tämän vuoden palkankorotuksista.

Osapuolten piti alun perin jatkaa neuvotteluja palkkaratkaisusta torstaina, mutta tapaaminen peruttiin. Pöydällä oli yhteensä 78 000 ihmisen tämän vuoden palkankorotukset.

”Ilmoitusta uudesta neuvotteluajankohdasta ei ole annettu. Tässä tilanteessa olemme pakotettuja irtisanomaan valtion viime keväänä solmitun kaksivuotisen sopimuksen päättymään helmikuun loppuun”, sanoi Jukon väliaikainen toiminnanjohtaja ja valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo tiedotteessa.

Irtisanominen merkitsee, että valtion virka- ja työehtosopimuksesta aloitetaan uudet neuvottelut puhtaalta pöydältä. Neuvottelut palkkaratkaisusta alkoivat joulukuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut