Väkivaltaisuuksista epäillyt turvallisuus­alan työntekijät on vapautettu kuulustelujen jälkeen

Itä-Uudenmaan poliisilla on yli kaksikymmentä tapahtumaa tutkinnassa.

11.1. 13:55 | Päivitetty 11.1. 14:20

Helsinki

Poliisi on vapauttanut kaikki viisi turvallisuusalan työntekijää, jotka ovat olleet vangittuina pääkaupunkiseudun juna-asemien väkivaltaisuuksia koskevassa tutkinnassa.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa, että vangitut on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Poliisi vapautti yhden epäillyistä eilen, loput neljä tänään. Poliisilla oli aiemmin myös kolme turvallisuusalan työntekijää pidätettynä, mutta heidät vapautettiin tammikuun alussa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Ritari kertoo, että kokonaisuudessa on tutkittavana kaikkiaan runsaat 20 tapausta viime touko–joulukuulta.

”Tapaukset ovat eriasteisia pahoinpitelyrikoksia, laittomia uhkauksia, kunnianloukkauksia, salassapitorikoksia sekä huumausaineen käyttörikoksia”, kertoo Ritari poliisin tiedotteessa.

Aiemmin on tullut ilmi, että kaikki rikoksista epäillyt ovat Avarn Security -yhtiön työntekijöitä. Yhtiö on aiemmin kertonut myös itse selvittävänsä epäiltyjä väkivaltaisuuksia.

Poliisi on aiemmin kertonut, että epäiltyjä rikoksia yhdistää järjestyksenvalvojien toimivallan räikeä ylittäminen. Lisäksi poliisi epäilee, että osaa teoista on kuvattu.

Toinen tutkinta koskee Isoa Omenaa

Itä-Uudenmaan poliisin tutkiman kokonaisuuden lisäksi Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii kauppakeskus Isossa Omenassa viime viikonloppuna tapahtunutta kuolemantapausta epäiltynä kuolemantuottamuksena.

35-vuotias nainen kuoli turvallisuusalan työntekijöiden voimankäyttötilanteen yhteydessä. Alkuviikosta Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi kuulustelleensa neljää ihmistä rikoksesta epäiltynä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut