Pihlajalinna aloittaa 650 henkilön muutosneuvottelut – Myös toimipaikkojen lakkauttamista tarkastellaan

Yhtiö kertoo vähentävänsä yhteensä 40-60 työtehtävää.

Vuonna 2021 Pihlajalinnan liikevaihto oli 580 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä lähes 7 000. Pihlajalinnalla on toimipiste muun muassa Tampereen Koskikeskuksessa.

10.1. 9:59

Aamulehti

Yksityisiä terveyden ja hyvinvoinnin palveluita tarjoava Pihlajalinna kertoi tiistaina aloittavansa muutosneuvottelut. Yhtiö kertoo tarkastelevansa yksittäisten toimipaikkojensa mahdollisia osittaisia supistamisia, yhdistämisiä sekä lakkauttamisia.

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen kertoo yhtiön tiedotteessa, että neuvotteluiden ensisijaisena tavoitteena eivät ole henkilövähennykset.

”Arvioimme lähtökohtaisesti sote- ja muiden ammattilaisten hallinnollisen työn osuutta, jotta työpanos voidaan kohdentaa paremmin”, Aaltonen kommentoi.

Yhtiön alustavan arvion mukaan Pihlajalinnasta voi neuvotteluiden tuloksena vähentyä arviolta 40–60 työtehtävää ja lisäksi arviolta 30–40 henkilön hallinnollisen työn osuus voi lakata tai vähentyä.

Muutosneuvottelut koskevat lääkärikeskusverkostoa, aluehallintoa sekä konsernin yleishallintoa, joiden piirissä on yhteensä noin 650 henkilöä. Neuvottelut eivät koske yksinomaan kliinistä asiakastyötä tekeviä terveydenhuollon ammattilaisia tietyin vähäisin poikkeuksin.

Neuvotteluista on rajattu pois etäpalvelut, digitaalinen kehitys, lääketieteellinen ja rekrytoinnin yksiköt sekä julkisen palvelun toiminnot konsernin yleishallintoa lukuun ottamatta. Pihlajalinnassa työskentelee yhteensä noin 7 000 henkilöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut