Suomessa hukkui viime vuonna reilusti vähemmän ihmisiä aiempiin vuosiin verrattuna

Hukkuneet ovat usein iäkkäitä ja miehiä.

6.1. 9:17

STT

Suomessa hukkui vuonna 2022 huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana keskimäärin. Tieto tulee ilmi Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) median välityksellä kerätyistä ennakkotiedoista.

Viime vuonna Suomessa hukkui SUH:n ennakkotietojen mukaan yhteensä 94 ihmistä. Hukkuneita oli 63 vähemmän kuin vuonna 2021.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on hukkunut tapaturmaisesti keskimäärin 147 ihmistä vuodessa. Liiton mukaan vielä 2000-luvun ensimmäisenä vuosikymmenenä Suomessa hukkui keskimäärin 200 ihmistä vuodessa.

Suurimmassa osassa viime vuoden hukkumisista tapahtumien kulkua ei mediatietojen perusteella voida vahvistaa.

Vesiliikenteen yhteydessä hukkui 21 ihmistä ja uinnin tai vedessä vilvoittelun yhteydessä 20 ihmistä. Jäihin vajoamisen seurauksena hukkui kahdeksan ja rannalta tai laiturilta tahattomasti veteen putoamisen seurauksena yksi ihminen.

Hukkuneista 54 oli miehiä, kahdeksan naisia ja lopuissa tapauksista sukupuoli ei ole selvillä.

Sää voi vaikuttaa merkittävästi

Suurimmat erot vuosien 2021 ja 2022 ennakkotilastoissa nousevat esiin kesäkuukausien aikana tapahtuneissa hukkumistapauksissa sekä jäihin vajoamisen seurauksena hukkuneissa, SUH kertoo. Molemmissa hukkuneiden määrä oli viime vuonna edeltävää vuotta pienempi.

Eniten hukkuneita oli kesän aikana: viime vuonna 55 ja sitä edellisenä peräti 87.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut