Teknologiateollisuuden sopimus­neuvotteluissa lähentymistä muttei sopua

Osapuolet jatkavat tes-kierroksen päänavaajana toimivan sovun hakemista ensi viikon tiistaina.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kuvattiin Helsingissä viime elokuussa.

4.1. 16:24

Helsinki

Teknologiateollisuuden työehtosopimuksesta käytävissä neuvotteluissa on tapahtunut lähentymistä, mutta neuvottelutulokseen ei ole vielä päästy. Osapuolet kertovat, että neuvottelut jatkuvat ensi viikon tiistaina.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi kertoivat tilanteesta keskiviikkona käytyjen neuvottelujen päätteeksi pikaviestipalvelu Twitterissä.

”Osapuolten näkemykset ovat lähentyneet Teknologiateollisuuden työnantajien ja Teollisuusliiton välisissä neuvotteluissa, mutta vielä ei päästy neuvottelutulokseen. Jatkamme 10.1. iltapäivällä”, Ruohoniemi kirjoitti.

Teknologiateollisuutta pidetään laajasti alana, joka viitoittaa myös muiden alojen palkkaratkaisuja. Siksi alan neuvotteluihin kohdistuu erityistä mielenkiintoa.

STT kertoi keskiviikkona, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on valmis painostustoimiin vauhdittaakseen sekä omia että teknologiateollisuuden neuvotteluja, jos ne jäävät junnaamaan paikoilleen. AKT:n puheenjohtajan Ismo Kokon mukaan työnantajat ovat entistä avoimemmin sanoneet, etteivät mitkään muut neuvottelut oikeasti etene ennen teknologiateollisuutta.

Teknologiateollisuuden työehtosopimus raukesi viime vuoden lopulla, kun osapuolet eivät päässeet sopuun tämän vuoden palkkaratkaisusta. Muussa tapauksessa sopimus olisi ollut voimassa vielä tämän vuoden loppupuolelle. Tilanne johti vastaavaan ketjureaktioon myös muilla aloilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut