Wille Rydman eroaa kokoomuksen jäsenyydestä

Rydman kertoo verkkosivuillaan, että hän on tänään maanantaina ilmoittanut eroavansa puolueen jäsenyydestä.

Kansanedustaja Wille Rydman eroaa kokoomuksesta.

2.1. 9:39 | Päivitetty 2.1. 11:08

Helsinki

Kansanedustaja Wille Rydman eroaa kokoomuksesta. Rydman kertoo verkkosivuillaan, että hän on tänään ilmoittanut eroavansa puolueen jäsenyydestä.

Rydman erosi jo viime kesänä kokoomuksen eduskuntaryhmästä sen jälkeen, kun Helsingin Sanomien artikkelissa useat naiset olivat kertoneet Rydmanin käyttäytyneen heitä kohtaan ahdistavalla tavalla.

Rydmanin asema puolueessa nousi uudestaan tapetille loppuvuodesta, kun syyttäjät päättivät, ettei Rydmania vastaan nosteta syytettä epäillystä raiskausrikoksesta.

Viime viikolla Rydman julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän kritisoi kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa ja eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Kai Mykkästä tapauksen käsittelystä. Lisäksi Rydman kirjoitti tuolloin, että hän osaa vetää omat johtopäätöksensä.

Tänään julkaistussa kirjoituksessaan Rydman jatkaa Orpon ja Mykkäsen voimakasta arvostelua. Rydman väittää kokoomuksen johdon olleen välinpitämätön siitä, mikä asiassa on totuus.

”Jos Rydman on potentiaalinen mielikuvariski puolueelle, Rydman joutaa mennä, olivat faktat mitä tahansa”, hän kirjoittaa.

Lisäksi Rydman katsoo, että hän oli osalle kokoomuksen puoluejohtoa ”epätoivottu ja hankala henkilö” jo kauan ennen HS:n viime kesäkuun artikkelin julkaisua.

Rydmanin mielestä hänen paluunsa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäseneksi tuskin voisi onnistua kunnolla vallitsevissa olosuhteissa.

”Päätyisin osaksi ryhmää, jossa johto ei enää edes esitä suhtautuvansa muutoin kuin äärimmäisen nuivasti ja jossa potentiaalisilta ryhmän sisäisiltä tukijoiltanikaan ei löydy riittävästi kanttia asiansa puolesta toimimiseen.”

Rydman on toisen kauden kansanedustaja Helsingistä. Hän sanoo olevansa ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, mutta ei kokoomuksen ehdokkaana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut