Työntekijä kuoli Meyerin Turun-telakalla

Telakkayhtiö ja poliisi ovat toistaiseksi vaitonaisia kuolemantapauksesta.

27.12.2022 15:30 | Päivitetty 27.12.2022 16:08

Turku / Helsinki

Laivanrakennusyhtiö Meyerin Turun-telakalla on kuollut tänään telakan työntekijä, yhtiö kertoo tiistaina.

Yhtiön mukaan kuolemantapaus sattui työvuoron aikana. Yhtiö tiedottaa, että työntekijän kuolinsyytä selvitetään, mutta ei kerro tapauksesta tämän enempää.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen vesipelastustehtävästä Turun Telakkakadulle tänään iltapäivällä puoli yhden aikaan.

Meyerin viestinnästä vahvistetaan STT:lle, että kyseinen pelastustehtävä liittyi telakan kuolemantapaukseen. Tämän tarkemmin yhtiö ei kuitenkaan kommentoi tapausta. ”Emme tässä vaiheessa kommentoi asiaa ollenkaan (enempää)”, Meyer Turun viestintäpäällikkö Anna Hakala sanoo. ”Asian selvittäminen on vielä kesken, ja sitä tekevät sen puolen ammattilaiset. Halusimme vain nyt tiedottaa asiasta. Tässä on valitettavasti kaikki, mitä tässä vaiheessa sanomme.”

Hakala ei osaa arvioida, milloin yhtiöllä olisi tapauksesta lisää kerrottavaa. ”En osaa sanoa, miten pitkään kuolinsyyn selvittäminen kestää. Veikkaisin, että siinä kyllä aikaa kuluu.”

Poliisi on käynnistänyt kuolemansyyn tutkinnan

Lounais-Suomen poliisi on toistaiseksi niin ikään vaitonainen tapauksesta. Poliisi vetoaa asiassa muun muassa kuolleen työntekijän läheisten yksityisyyteen.

Poliisilaitos kertoo Twitterissä, että Turun telakalla sattui tänään puoli yhdeltä iltapäivällä kuolemaan johtanut tapaturma, jota poliisi tutkii. ”Kuolemansyyn tutkinta on salassa pidettävää. Poliisi suojelee läheisten, osallisten ja työyhteisön yksityisyyttä heidän surussaan, minkä vuoksi asiasta ei voida kertoa enempää.”

Meyerin Turun-telakalla on kuollut työntekijöitä ennenkin. Vuonna 2018 laivanrakentaja kuoli jäätyään telakalla trukin alle. Vuonna 2008 telakalla puolestaan kuoli ihminen jäätyään puristuksiin.

Päivitys 27.12.2022 kello 16.08: Päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut