Ylimääräiset lapsilisät maksetaan perjantaina, ei vaikuta toimeentulotukeen

Hallitus päätti joulukuun kaksinkertaisesta lapsilisästä budjettiriihessään syyskuussa.

23.12.2022 6:47

Helsinki

Joulukuun kaksinkertainen lapsilisä maksetaan tuensaajille tänään. Päivä on joulukuun lapsilisien normaali maksupäivä.

Kelan mukaan kaksinkertaisena maksettava lapsilisä ei edellytä tuensaajilta toimenpiteitä, vaan ylimääräinen lapsilisä maksetaan automaattisesti kaikille tukea saaville. Ylimääräiset lapsilisät eivät vaikuta mahdollisen toimeentulotuen määrään.

Hallitus päätti joulukuun kaksinkertaisesta lapsilisästä budjettiriihessään syyskuussa ja eduskunta hyväksyi lakiesityksen marraskuussa. Lapsilisän kertaluontoisella tuplaamisella halutaan tukea lapsiperheiden ostovoimaa hintojen noustessa.

Lapsilisä on verotonta tuloa, eivätkä tulot vaikuta sen määrään

Kelan mukaan esimerkiksi kahden lapsen perheessä, jossa on kaksi vanhempaa, lapsilisät ovat korotuksen myötä joulukuussa yhteensä noin 400 euroa. Yhden vanhemman perheessä kahdesta lapsesta maksettavat lisät ovat yhteensä noin 650 euroa.

Lapsilisää maksetaan jokaisesta Suomessa vakituisesti asuvasta alle 17-vuotiaasta lapsesta. Lapsilisän määrä kasvaa lapsiluvun mukaan.

Lapsilisä on verotonta tuloa, eivätkä tulot tai omaisuus vaikuta sen määrään.

Normaalisti lapsilisä on tuloa, joka otetaan huomioon toimeentulotukea myönnettäessä, mutta nyt maksettava ylimääräinen lapsilisä on etuoikeutettua tuloa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut