Poliisi tutkii Joensuun viimeöistä kerrostalopaloa – ”Kaikki tutkintalinjat on pidetty avoinna”

Pelastuslaitoksen mukaan palon tieltä evakuoitiin yli 20 ihmistä. Kukaan ei tiettävästi kuollut palossa.

23.12.2022 6:26 | Päivitetty 23.12.2022 13:36

STT

Viime yönä Joensuun keskustassa Suvantokadulla syttyneen kerrostalopalon jälkisammutustyöt ovat päättyneet, kertoo Pohjois-Karjalan pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen mukaan Suvantokatu avataan liikenteelle iltapäivän aikana. Jälkivartiointi jatkuu seuraavien vuorokausien ajan.

Suvantokadulla syttyi perjantain vastaisena yönä kerrostalon ullakkovaraston ja kattorakenteiden tulipalo. Talosta evakuoitiin yhteensä 22 ihmistä. Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut tai kuollut tulipalossa.

Itä-Suomen poliisi kertoo tutkivansa paloa. Poliisin mukaan tässä vaiheessa ei voida sulkea pois sitä vaihtoehtoa, että palo on tahallaan sytytetty.

”Suurin syy, miksi tällä tavalla on tiedotettu, on se, ettei mitään voida sulkea pois, koska ei ole vielä päästy tekemään tutkintaa. Raivaustyöt ovat yhä kesken ja jälkisammutus menossa. Kaikki tutkintalinjat on pidetty avoinna”, rikoskomisario Petri Tirronen kertoi STT:lle puolenpäivän jälkeen.

Poliisi on pyrkinyt puhuttamaan osaa talon asukkaista sekä havaintojen ilmoittajia. Oleellisia havaintoja, joiden perusteella voitaisiin sanoa rikoksen tapahtuneen, ei kuitenkaan Tirrosen mukaan ole tullut poliisin tietoon.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista, jos on nähnyt tai kuullut ylimääräistä liikettä Suvantokatu 10:n porraskäytävissä, ullakolla tai talon välittömässä läheisyydessä ennen kello kolmea yöllä tai jos tietää jotain muuta kyseisestä palosta. Havainnoista voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Savulle altistui 14 ihmistä

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen aamukolmea.

Palosta levisi savua myös viereiseen rappuun. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan 14 talon asukasta altistui savulle.

Päivystävän palomestari Lari Parkkisen mukaan palossa ei loukkaantunut ihmisiä.

Parkkinen kertoi hieman aamukahdeksan jälkeen STT:lle, ettei suositus välttää keskustassa liikkumista ole enää voimassa. Aiemmin palon kerrottiin aiheuttavan savuhaittaa lähialueille, ja siksi alueella liikkumista kehotettiin välttämään.

”Lievää savunmuodostusta on vielä yhä, ja Suvantokatu on edelleen suljettuna välillä Kirkkokatu–Torikatu”, hän sanoi.

Talosta evakuoitiin yhteensä 22 ihmistä. Pääosa ihmisistä pelastettiin porrashuoneen kautta, mutta kaksi ihmistä pelastettiin nostolava-autolla parvekkeelta. Evakuoinnin toteuttivat poliisi ja pelastuslaitos. Tulipalorakennuksessa on kaikkiaan 38 asuntoa.

Pelastuslaitoksen mukaan paikalle hälytettiin myös sosiaalinen päivystys ja asukkaita evakuoitiin Malminkadun terveysasemalle.

Aamukuuden jälkeen kerrottiin, että tarkistuksen jälkeen kolme ihmistä oli poistunut omatoimisesti ja 19 oli sosiaalipäivystyksen hoivissa hotelli Kimmelissä.

Sisäpuolelta palo oli saatu sammutettua aamuviiden jälkeen, mutta kattorakenteissa kyti. Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä on L-muotoinen kerrostalo, jonka Suvantokadun puoleisen osan kattorakenteissa tulipalo vielä kyti varhain aamulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut