Ruoka-avusta on tullut monelle osa arkea, selviää SPR:n kyselystä

Ihmisiä Hurstin avun järjestämässä itsenäisyyspäiväjuhlassa Hakaniemen torilla Helsingissä 6. joulukuuta.

8.12.2022 6:42

Helsinki

Väliaikaiseksi tarkoitetusta ruoka-avusta on tullut monille osa arkea ja taloudellista pärjäämistä. Suomen Punaisen Ristin (SPR) kyselystä selviää, että ruoka-avun tarve on pitkittynyt, minkä lisäksi tarve ruoka-avulle näyttää koko ajan kasvavan.

SPR teki kyselyn selvittääkseen ruoka-avun vaikuttavuutta. Vastaajia oli noin 640 eri puolilta Suomea.

Vastaajista puolet kertoi, etteivät tulot aina riitä välttämättömiin menoihin. Lähes puolet sanoi hakeneensa ruoka-apua yli kahden vuoden ajan.

”Kyselyn tulokset osoittavat vahvasti, että ruoka-avun tarve on monella pitkittynyt. Väliaikaiseksi tarkoitetusta avustuksesta on tullut monelle pysyvä osa selviytymistä”, sanoo SPR:n ruoka-aputoiminnan suunnittelija Riikka Kaukonen Lindholm tiedotteessa.

Noin neljä viidesosaa vastaajista koki taloutensa heikoksi. He myös arvioivat mahdollisuutensa vaikuttaa sekä omassa elämässään tapahtuviin asioihin että elinympäristöönsä heikoiksi.

SPR:n mukaan ruoka-apua hakevien määrä on Suomessa kasvussa. Kuluneen vuoden aikana ruoka-avun piiriin oli hakeutunut noin neljännes vastaajista.

Kaukonen Lindholm kertoo, että elintarvikkeiden hintojen nousu ja elinkustannusten kasvu vaikuttavat ihmisten kykyyn selvitä pakollisista menoista.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut