Lindtman Ylellä: Hallitus­viisikko kokoontuu toden­näköisesti ensi viikon alussa

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman esiintyi Ylen A-studiossa sovittelevana. Vihreiden Atte Harjanne puolestaan kutsui keskustan toimintaa tyrmistyttäväksi.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman eduskunnassa tiistaina.

29.11.2022 22:04

Hallitusviisikko kokoontuu Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan todennäköisesti ensi viikon alussa. Hän oli mukana Ylen A-studion tiistai-illan lähetyksessä yhdessä vihreiden eduskuntaryhmän Atte Harjanteen ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eeva Kallin kanssa.

”Uskoisin, että varmaan viimeistään ensi viikon alussa [hallitusviisikko kokoontuu]”, Lindtman sanoi.

Studiossa aiheena oli keskustan täyskäännös luonnonsuojelulaissa. Keskusta vaati valiokunnan mietinnössä opposition kanssa, että luonnonsuojelulaista poistetaan muun muassa kaksi pykälää. Keskustan mukaan pykälät olisivat uhanneet suomalaisten metsänomistajien omaisuutta.

Lue lisää: Tutkijat: Tästä syystä hallituksen rivit rakoilevat nyt poikkeuksellisella tavalla – yksi asia on toisin hallitustyöskentelyssä

Vihreiden Harjanne jatkoi puolueensa tiukkasanaista, keskustaan kohdistunutta kritisointia ohjelmassa.

”Kyllä tämä oli tyrmistyttävä toimintatapa sikäli, että tuodaan tällainen käänne. Kyllä se luottamuspääomaa kahmaisi kerralla laarin pohjaan asti.”

Keskustan Kalli perusteli puolueensa toimintaa vetoamalla maan tapaan.

”Halusimme pitää kiinni siitä oikeusperinteestä, joka Suomessa on, että luonnonsuojelu kuuluu kaikille ja sen kustannukset pitää jakaa yhteiskunnallisesti oikeudenmukaisella tavalla. Nämä muutokset saatiin tehtyä, ja voimme ilman muuta jatkaa hallituksessa.”

Kaikki kolme vakuuttivat, että heidän puolueensa tulevat ratkomaan Suomea koskevia kriisejä. Hallitus ei siis heidän mukaansa ole kaatumassa.

Ohjelman lopussa muuten sovinnollisesti esiintynyt Lindtman vaikutti liittyvän keskustan kritisointiin. Hän toivoi, että tiettyjen puolueiden sisällä käytäisiin keskustelua siitä, miten ”luottamusta voidaan vahvistaa. Nämä asiat, jotka ovat esillä, pitää ratkaista”.

”Tässä luonnonsuojelulain osalta maito on maassa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut