Lakimiesliitto alkaa käyttää itsestään nimeä Juristiliitto – Nimen virallinen muutos jäi yhden äänen päähän

Juristi-nimikkeen käyttöä perusteltiin liiton viestintäjohtajan mukaan kokouksessa sillä, että se on sukupuolineutraali. Virallinen nimenmuutos ei saanut taakseen tarvittavaa äänimäärää.

21.11. 19:16

Helsinki

Juristien ja oikeustieteen opiskelijoiden ammattiliitto Lakimiesliitto alkaa kutsua itseään jatkossa nimellä Juristiliitto. Liiton valtuuskunta päätti brändinimen käyttöönotosta tänään pitämässään kokouksessa äänestyksen jälkeen.

Liiton tiedotteen mukaan Juristiliitto-nimi alkaa näkyä liiton viestinnässä, tapahtumissa ja julkaisuissa lähikuukausina. Nimikettä kuvaillaan tiedotteessa nykyaikaisena ja paremmin koko liiton jäsenkuntaa kuvaavana.

Viestintäjohtaja Janne Laukkanen kertoo STT:lle, että liiton runsaasta 16 000 jäsenestä naisia on tällä hetkellä noin 60 prosenttia.

”Nimenmuutosta kannattaneet valtuuskunnan jäsenet keskustelivat erityisesti nykyisen nimikkeen sukupuolittuneisuudesta”, Laukkanen sanoo.

Virallinen nimi pysyy Lakimiesliittona

Brändinimen käyttöönotosta huolimatta liitto jatkaa virallisesti nimellä Lakimiesliitto. Nimenmuutos olisi edellyttänyt liiton sääntöjen muuttamista, mikä olisi puolestaan vaatinut kolme neljäsosaa äänistä taakseen.

Laukkasen mukaan Lakimiesliitto-nimen käytön jatkamista kannatettiin sillä perusteella, että nimi on vakiintunut. Juristiliitto-nimeä kannattavat pitivät Laukkasen mukaan nimeä sisällöltään vastaavana mutta sukupuolineutraalina.

Juristiliitto-nimeen vaihtamisen puolesta äänesti 32 valtuuskunnan jäsentä, 11 vastusti ja yksi äänesti tyhjää. Sääntömuutos olisi liiton tiedotteen mukaan vaatinut taakseen 33 ääntä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut