Rekki.fi-palvelusta on tehty lukuisia valituksia, nyt yritys on sulkenut nettisivunsa kokonaan

Virolaisomistukseen siirtynyt käytettyjen vaatteiden verkkokauppa on jättänyt tilittämättä kuluttajille rahoja heidän yrityksen sivuilla myymistään tuotteista.

Rekki.fi on palvelu, jonka kautta voi myydä käytettyjä vaatteita.

16.11. 17:47

Ongelmiin joutunut Rekki.fi-palvelu on sulkenut nettisivunsa yllättäen.

Palvelusta on tehty valituksia Euroopan kuluttajakeskukseen syksyn aikana noin 40. Yhteydenottoja on tullut myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston neuvontaan. Valitukset koskevat toimittamatta jääneitä tilauksia, sekä tilittämättä jääneitä rahoja.

Rekki.fi myy ja ostaa käytettyjä vaatteita. Yritys on ollut aikaisemmin suomalaisomistuksessa, mutta huhtikuusta lähtien asti sen on omistanut virolainen Upty Nordic -niminen yritys. Upty Nordic osti Rekin liiketoiminnan tämän vuoden huhtikuussa tamperelaiselta Omnichannel Retail Services oy:ltä.

Suomen Euroopan kuluttajakeskuksen mukaan yritys ei ole ollut halukas neuvottelemaan. Se ei ole myöskään reagoinut Viron Euroopan kuluttajakeskuksen kanssa yhteistyössä lähetettyihin vastauspyyntöihin.

Yrityksen verkkokauppa on ollut suljettuna syyskuusta lähtien. Yrityksen Instagram-tilille viimeisin julkaisu on tehty syyskuun alussa.

Instagram-julkaisun alle on kertynyt lukuisia asiakkaiden kokemuksia. Eräs kommentoija kertoo nähneensä lähettämiensä vaatteiden ilmestyneen myyntiin jo alkuvuodesta. Vaatteet katosivat hänen mukaansa verkkokaupasta, ja kesällä kommentoija sai sähköpostin, jonka mukaan tilitettäväksi jäi 10 euroa. Osa vaatteista oli kuitenkin kadonnut tilityksessä, eikä kommentoija lopulta saanut rahoja tililleen.

Toinen kommentoija kertoo lähettäneensä heinäkuussa laatikollisen vaatteita myytäväksi. Tarjous tuli parin viikon päästä, ja kommentoija hyväksyi sen. Sittemmin vaatteista tai rahoista ei ole kuitenkaan kuulunut mitään.

Suomen Euroopan kuluttajakeskus on julkaissut yrityksen asiakkaille toimintaohjeet.

Toimitus yritti tavoitella yrityksen toimitusjohtajaa ja Upty Nordicin toista perustajaa. Kumpikaan ei vastannut yhteydenottoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut