HS:n kannatusmittaus: Keskustan kannatus luisuu, kokoomus edelleen suosituin

Keskustan kannatus on jo toista kertaa peräkkäin heikompi kuin koskaan. Puolueen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko kuvattiin eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 15. marraskuuta.

16.11. 6:47

Helsinki

Keskustan kannatus on jo toista kertaa peräkkäin heikompi kuin koskaan Helsingin Sanomien puoluekannatusmittauksissa, selviää lehden tuoreimmasta kyselystä. Puolueen kannatus on nyt ennätyksellisen huono 10,1 prosenttia, kun lokakuun mittauksessa se oli 10,4 prosenttia.

Vertailukelpoisia tuloksia on HS:n mukaan saatavilla lokakuusta 2011.

Kannatus jakautuu hyvin samalla tavalla kuin lokakuussa. Suosituin puolue on edelleen kokoomus 24,2 prosentin kannatuksella, kakkosena on pääministeripuolue Sdp 19,3 prosentilla ja kolmantena perussuomalaiset 17,4 prosentilla.

Kantar Public toteutti tutkimuksen loka–marraskuussa. Tutkimusjohtaja Sakari Nurmela sanoo HS:lle, että hallituksen riitelyn ei voi katsoa näkyvän tuloksissa, sillä asiaa on käsitelty julkisuudessa vasta aineiston keruun loppupuolella.

Tutkimusta vasten haastateltiin HS:n mukaan puhelimitse noin 2 400:aa ihmistä. Lähes kolmannes vastaajista ei joko osannut tai halunnut kertoa eduskuntavaalien puoluevalintaansa tai sanoi, ettei aio äänestää.

Virhemarginaali on suurimpien puolueiden tapauksessa noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut