Uros-Hallikaisen entiselle puolisolle siirtynyt kiinteistöyhtiö myy huvilaa Rukalta – pyynti 5,25 miljoonaa euroa

Kuusamossa sijaitseva huvila on ollut saman kiinteistöyhtiön omistama vuodesta 2010.

Myyntiin tullut kiinteistö sijaitsee Rukatunturin huipulla Kuusamossa.

14.11. 16:24

Aamulehti

Kuusamon Rukatunturilla on myynnissä luksushuvila, jonka omistaa konkurssiin ajautuneen Uros-teknologiayhtiön pääomistajan Jyrki Hallikaisen ex-vaimon Tarja Kaupin yhtiö. Vuonna 2010 valmistuneen lähes 700-neliöisen huvilan myyntihinta on 5,25 miljoonaa euroa.

Kiinteistön tulosta myyntiin Etuovi-palvelussa kertoi ensimmäisenä 8. marraskuuta Koillissanomat.

Huvilassa on runsaasti tilaa oleiluun ja maisemien katseluun Rukan huipulta.

Nelikerroksisessa huvilassa on muun muassa viisi makuuhuonetta, seitsemän kylpyhuonetta, biljardisali, elokuvahuone, spa-osasto, uima-allas, kuntosali, sikarihuone ja viinikellari.

Kohdetta välittävä kiinteistövälittäjä Tea Käyhkö Snellman Sotheby's International Realtystä kertoo, että paikka on ainutlaatuinen, sillä kiinteistön korkein kohta ulottuu noin 457 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Hän arvioi, että huvila kuuluu kalleimpiin Pohjois-Suomessa myytäviin. Käyhkö ei arvioi, onko se kallein, sillä kiinteistöjä tulee myyntiin tämän tästä.

Käyhkö ei usko, että myynti liittyisi sähkön hinnan kohoamiseen. ”Tässäkin on seitsemän ilmalämpöpumppua, joiden on arvioitu vähentävän sähkökulutusta noin 40 prosenttia”, hän kertoo. ”Elämäntilanteet vaikuttavat myynteihin. Syyt ovat monet.”

Nyt vuosikuluksi on ilmoitettu noin 17 000 euroa. ”Ilmalämpöpumput on otettu käyttöön tänä vuonna, eli vuosikulu tulee tuosta kovastikin alaspäin varmasti”, Käyhkö kertoo.

Huvilan viidestä makuuhuoneesta yhdessä näyttää tältä.

Kun Rukan rinteitä lumetetaan, ilmalämpöpumput eivät voi olla päällä, sillä pienijakoinen lumi menisi Käyhkön mukaan ulkoyksiköihin sisälle. ”Jos on paikalla ja voi panna pumput pois päältä siksi aikaa, kun lumetetaan. Näin saa maksimihyödyn.”

Millainen on kiinteistön myyntiaika? ”Sitä kristallipalloa ei ole. Kovasti katsottu kohde se on kyllä ollut portaaleissa ja saanut huomiota myös kansainvälisellä puolellamme poikkeuksellisena paikkana.”

Tuttu Tampereellakin

Konkurssiin ajautunut Uros-teknologiayhtiö muistetaan Tampereella uuden areenan pääsponsorina ennen nykyistä Nokiaa.

STT kertoi huhtikuussa 2022, että Hallikainen siirsi vuodenvaihteessa 2020–2021 valtaosan omaisuudestaan Suomessa silloisen vaimonsa nimiin. Myös kiinteistöyhtiö Faubourg siirtyi Kaupille. Hallikaisten avioero astui voimaan kesällä 2021.

Lue lisää: Areenan aiemman pääsponsorin omistaja Jyrki Hallikainen sai yli 20 miljoonaa euroa myymällä osia Uros-yhtiöstä ennen kulissien romahtamista

Patentti- ja rekisterihallituksen rekisterin mukaan yhtiön vastuuhenkilöt on päivitetty lokakuun alussa. Hallikainen ei ole ollut enää yhtiön vastuuhenkilönä 4. lokakuuta jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut