Hiihtokausi alkaa Himoksen ensilumenladulla marraskuun puolen välin jälkeen

Ensilumenlatuun käytettävällä säilölumella saadaan tehtyä 1,3 kilometrin mittainen latu. Pakkassäiden myötä latua jatketaan lumettamalla, jonka jälkeen ladun pituus yhteen suuntaan on 1,7 kilometriä.

Ladun käyttö on kauden alkuvaiheessa maksullista. Latu muuttuu maksuttomaksi, kun alueen luonnonlumilatuja saadaan riittävästi auki. Tältä Himoksella näytti 10. marraskuuta.

10.11. 18:49

Aamulehti

Himoksen ensilumenlatu avataan marraskuun puolen välin jälkeen. Lumetustöihin on tarkoitus ryhtyä ensi viikolla, jos sääolosuhteet sallivat, Jämsän kaupunki tiedottaa.

Ensilumenlatuun käytettävällä säilölumella saadaan tehtyä 1,3 kilometrin mittainen latu, jota hiihdetään edestakaisin. Pakkassäiden myötä latua jatketaan lumettamalla, jonka jälkeen ladun pituus yhteen suuntaan on 1,7 kilometriä. Koko latuosuus on valaistu ja ladun varrelta löytyy asiakkaiden käytössä oleva laavu.

”Asiakaspalautteiden myötä tänä vuonna on päätetty tehdä latua enemmän tasaiselle reittiosuudelle”, sanoo vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki.

Ladun käyttö on kauden alkuvaiheessa maksullista. Latu muuttuu maksuttomaksi, kun alueen luonnonlumilatuja saadaan riittävästi auki.

Ensilumenladun ylläpidosta ja kunnostuksesta vastaa Himosvuoren Latuosuuskunta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut