Kerro meille, saitko jättimäisen sähkölaskun

Aamulehti tekee juttua siitä, kuinka pahasti kovat sähkön hinnat kurittavat pirkanmaalaisia kotitalouksia. Kerro meille, kuinka suuria sähkölaskuja olet saanut syksyn aikana. Paljonko ne ovat kasvaneet kuluneen vuoden aikana? Miten selviät suurista laskuista? Miten säästät sähköä?

Oletko saanut veret seisauttavan sähkölaskun? Nappaa siitä kuva ja lähetä toimitukseen. Osoite: juha.karilainen@aamulehti.fi.

8.11. 10:47

Aamulehti

Sähkön hinta on moninkertaistunut vuodessa. Tiistaina Energiaviraston sähkönhinta.fi-vertailupalvelussa halvin kahden vuoden määräaikainen sopimus oli Fortumilla ja sen hinta on 25,21 senttiä kilowattitunnilta. Vain seitsemän yhtiötä tarjoaa määräaikaista sopimusta tällä hetkellä.

Lue lisää: Näin saat verohyödyn suuresta sähkölaskusta heti vuodenvaihteessa, katso ohjeet

Hinta on noin nelinkertainen verrattuna reilun vuoden takaisiin tarjouksiin.

Moni yhtiö, kuten Tampereen sähkölaitos, tarjoaa uusille asiakkaille pelkästään pörssisähköä. Sähkölaitoksen vanhoissa, toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa, sähkön hinta on noussut jo 33 senttiin kilowattitunnilta.

Pörssisähkön hinta heittelee voimakkaasti. Sähköpörssi Nord Poolin mukaan lokakuun keskihinta Suomessa oli noin 11 senttiä kilowattitunnilta. Hinta ei sisällä veroja. Elokuussa sama keskihinta oli noin 26 senttiä.

Suurimmassa pulassa ovat sähkölämmittäjät, jotka odottavat nyt mahdollisimman leutoa talvea.

Aamulehti tekee juttua kovista sähkön hinnoista kärsivistä pirkanmaalaisista kotitalouksista. Vastaa olla olevaan kyselyyn, ja kerro kokemuksistasi. Kuinka ison laskun olet suurimmillaan saanut? Kuinka paljon sähkölaskusi ovat kasvaneet tämän vuoden aikana?

Miten taloutesi kestää tämän hetken sähkön hinnat?

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut