Varussotilas sai ampumavamman päähänsä Kainuun prikaatissa

Maavoimien mukaan onnettomuus tapahtui rynnäkkökivääriammunnoissa ampumaradalla. Ulkopuolisia ei epäillä vamman tuottamisesta.

3.11. 12:56 | Päivitetty 5.11. 7:14

Varussotilas on saanut ampumavamman päähänsä Kainuun prikaatissa tänä aamuna sattuneessa onnettomuudessa, Maavoimat tiedottaa. Varussotilaalle annettiin paikalla ensiapua ja hänet toimitettiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, tiedotteessa kerrotaan.

Maavoimien mukaan onnettomuus tapahtui aamukymmeneltä Kajaanissa ampumaradalla, jossa oli käynnissä 3. jääkärikomppanian varusmieskoulutukseen kuuluva ammunta rynnäkkökivääreillä.

Lue lisää: Kainuun prikaatin ampuma­harjoituksissa loukkaantunut varussotilas on kuollut

Kainuun prikaatin esikuntapäällikkö Arto Hirvelä kertoo uutistoimisto STT:lle, että ketään ulkopuolista henkilöä ei epäillä varusmiehen vamman tuottamisesta. Hän painottaa, että asian tutkinta on kuitenkin kesken.

”Poliisitutkinta on vielä kesken. Emme ota jyrkkää kantaa siihen”, miten tämä (onnettomuus) tapahtui.”

”Tällä hetkellä ketään ulkopuolista muuta henkilöä ei kuitenkaan epäillä vamman tuottamisesta.”

Hirvelän mukaan aseessa oli onnettomuushetkellä kovat panokset eli oikeita luoteja. Hän ei osaa arvioida, kuinka vakavasti varussotilas loukkaantui.

Maavoimien mukaan varusmiehen läheiset ovat tietoisia tapahtuneesta. Paikalla olleille varussotilaille ja henkilökunnalle järjestetään kriisiapua, tiedotteessa kerrotaan.

Tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Kimmo Tuulenkari Oulun poliisista kertoo, että tapauksen tutkinta on hyvin alussa. Tapausta tutkitaan Tuulenkarin mukaan tällä hetkellä muuna tutkintana.

Poliisi pyrkii tiedottamaan asiasta lisää huomenna perjantaina.

Lisäys 2.11.2022 kello 15.59: Lisätty rikoskomisario Kimmo Tuulenkarin kommentit.

Oikaisu 5.11.2022 kello 7.13: Rikoskomisarion sukunimi oli tekstissä kerran virheellisesti Tuulensuu. Oikea nimi on Tuulenkari, ei Tuulensuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut