Pääministeri Marin: puolueet yksimielisiä Venäjän rajalle ehdotetun aidan tarpeellisuudesta

Marin kertoi kokouksen jälkeen, että hallitus tulee edistämään hankkeen rahoitusta tämän vuoden lisäbudjetissa ja ensi vuotta koskevassa täydentävässä talousarviossa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi median kysymyksiin mennessään eduskuntapuolueiden muun muassa itärajan raja-aitaa käsittelevään kokoukseen eduskunnassa tiistaina 18. lokakuuta.

18.10. 18:02 | Päivitetty 18.10. 18:13

Eduskuntapuolueet ovat yksimielisiä Venäjän rajalle ehdotetun aidan tarpeellisuudesta, kertoo pääministeri Sanna Marin (sd.).

Puolueet keskustelivat asiasta yhteisessä kokouksessa eduskunnassa. Marin kertoi kokouksen jälkeen, että hallitus tulee edistämään hankkeen rahoitusta tämän vuoden lisäbudjetissa ja ensi vuotta koskevassa täydentävässä talousarviossa.

Tämän vuoden rahoitus koskee koeosuuden toteuttamista ja ensi vuoden rahoitus varsinaisen rakentamisen aloittamista testistä saatujen kokemusten perusteella.

Lue lisää: Eduskuntapuolueet keskustelevat tänään itärajan aita­hankkeesta

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei pitänyt kokouksen antia erityisen merkittävänä. Orpo puhui medialle eduskuntapuolueiden kokouksen jälkeen maanantaina.

Antia ei pidetty merkittävänä

Suurista oppositiopuolueista kokouksen antia ei pidetty erityisen merkittävänä. Perussuomalaisten Riikka Purra arveli, että parlamentaarinen tuki aitahankkeelle oli ennen kokousta yhtä vahva kuin se oli sen jälkeenkin.

Purra piti aitakysymystä toissijaisena verrattuna uusittuun rajavartiolakiin ja siihen, milloin sen pykälät koko rajan sulkemisesta voitaisiin ottaa käyttöön.

”Kun puhutaan kansallisen turvallisuuden vaarantumisesta, laajamittaisesta maahantulosta ja niin edelleen, nämä eivät ole tietenkään yksiselitteisiä asioita. Se edellyttää tulkintaa ja valtioneuvoston päätöstä. Tästä aiheesta ei tällä kertaa puhuttu”, Purra sanoi.

Samoilla linjoilla oli kokoomuksen Petteri Orpo. Kyseessä oli teema, jonka oppositio oli nostanut esille jo ennen kokousta.

”Miten on valmistauduttu uusien rajapykälien käyttöönottoon, jos Venäjän tilanne äityy sellaiseksi, että Venäjän rajalla on paljon turvapaikanhakijoita ja muita maahantulijoita?” Orpo kysyi tilaisuuden jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut