Osa Pirkanmaan kansan­edustajista kannattaa Naton osaamis­keskusta Tampereelle – yksi edustaja toppuuttelee intoilua: ”Joillakin kokoomuksen edustajilla keulii”

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru niputtaisi puolustus- ja sisäministeriön yhdeksi ministeriöksi. Osa Pirkanmaan kansanedustajista sen sijaan kannattaa erillisen kansallisen turvallisuusneuvoston perustamista. Kysyimme ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntaan kuuluvilta kansanedustajilta myös, pitäisikö Suomen liittyä yksin Natoon, jos vaikeudet hidastavat Ruotsin liittymistä.

Aamulehti kysyi Pirkanmaan ulkoasiainvaliokunnan ja puolustusvaliokunnan jäsenten sekä varajäsenten näkemyksiä siitä, pitäisikö Suomeen perustaa uudenlainen puolustus- tai turvallisuusneuvosto ja pitäisikö Suomen mennä Natoon ennen Ruotsia.

14.10.2022 6:30

Aamulehti

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan kärjistyminen ja lähestyvä Nato-jäsenyys ovat herättäneet keskustelua siitä, pitäisikö Suomeen perustaa uudenlainen puolustus- tai turvallisuusneuvosto laaja-alaisen turvallisuuden suunnitteluun.

Myös parlamentaarisen työryhmän kokoamista on väläytelty. Se määrittelisi puolustusvoimien tarpeet yli vaalikausien.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut