Ministerit ja puolueet keskustelevat raja-aidasta ensi viikolla

Hallituslähteen mukaan tarkoitus on tarjota raja-aitahankkeesta laaja käsitys parlamentaarisesti.

Varpaanlahden rajavalvonta-alue Suomen ja Venäjän raja-alueella Imatralla.

12.10. 18:23

Hallitus, eduskunnan puhemiehistö ja eduskuntapuolueiden johto keskustelevat ensi viikolla itärajan suunnitellusta aitaamisesta.

STT:n hallituslähteistä saamien tietojen mukaan pääministeri Sanna Marin (sd.) on kutsunut ministerit, puhemiehistön sekä eduskuntapuolueiden ja -ryhmien puheenjohtajat koolle ensi tiistaina. Tapaaminen järjestetään eduskunnassa.

Rajavartiolaitos esitti syyskuussa osaa Venäjän-vastaisesta rajasta aidattavaksi laittoman maahantulon estämiseksi. Selvityksen mukaan rajasta aidattaisiin 10–20 prosentin osuus, mikä olisi enimmillään noin 270 kilometriä.

Hankkeen valmistuminen veisi laitoksen mukaan kolmesta neljään vuotta ja kustantaisi satoja miljoonia. Se on tarkoitus aloittaa pilottihankkeella, jolle on odotettu rahoitusta seuraavasta lisäbudjetista.

Rajavartiolaitos toimii sisäministeriön alaisuudessa. Erään lähteen mukaan ministeriöstä ei odoteta tapaamiseen uusia linjauksia asiasta, vaan tarkoitus on tarjota tilanteesta laaja käsitys parlamentaarisesti.

Suunnitellusta tapaamisesta kertoi aiemmin MTV:n uutiset. Sen mukaan hankkeelle halutaan parlamentaarinen tuki, koska hanke ulottuisi usean hallituskauden ajalle.

MTV:n mukaan tilaisuudessa nousee esille myös laajempi turvallisuustilanne, mutta STT:n tietojen mukaan pääpaino on aitakysymyksessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut