Suomeen tulee ensi vuonna tuhat kiintiöpakolaista – suurin osa syyrialaisia

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) johtama työryhmä päätti tänään, mistä pakolaisryhmistä ensi vuoden kiintiö koostuu.

12.10. 13:19

STT

Suomi ottaa ensi vuonna vastaan hieman yli tuhat kiintiöpakolaista, oikeusministeriö kertoo keskiviikkona. Suurimman osan kiintiöstä muodostavat syyrialaiset pakolaiset, joita tulee noin 400 Libanonista ja Turkista.

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) johtama työryhmä päätti tänään, mistä pakolaisryhmistä ensi vuoden kiintiö koostuu. Suomen kiintiötä on valmisteltu YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n antaman ehdotuksen pohjalta, tiedotteessa kerrotaan.

Syyrialaisten ohella Suomi ottaa ensi vuonna vastaan noin 200 afganistanilaista ja 160 kongolaista pakolaista. Lisäksi Suomeen tulee 130 pakolaista, jotka on evakuoitu Libyasta Ruandaan. Kiintiössä on myös 130 pakolaista, joiden kansalaisuutta tai lähtöaluetta ei ole rajattu, tiedotteessa sanotaan.

Ministeriön mukaan kiintiön lähtökohtana on, että Suomi jatkaa pääosin samojen pakolaisryhmien vastaanottamista kuin viime vuosina. Suomi jatkaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien pakolaisten vastaanottamista.

Eduskunnan on määrä päättää pakolaiskiintiöstä lopullisesti joulukuussa ensi vuoden talousarvion vahvistamisen yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut