Tutkijat äimistelevät Fortumin johdon lausuntoa Uniper-kaupan riskeistä: ”Se on täysin epätotta”, ”En kerta kaikkiaan ymmärrä”

Kun Fortum suunnitteli Uniperin valtaamista, valtion raportit varoittivat Venäjän kiristyvästä tavasta käyttää luonnonvaroja politiikan välineenä. Professori Veli-Pekka Tynkkynen syyttää Fortumin lobanneen päinvastaista käsitystä julkisuuteen.

Venäjän turvallisuus- ja ympäristöpolitiikkaan perehtyneet tutkijat Katri Pynnöniemi ja Veli-Pekka Tynkkynen äimistelevät Fortumin johdon lausuntoa Uniper-kaupan riskeistä.

22.9.2022 19:38

Helsinki

Turvallisuuspolitiikkaan perehtyneet tutkijat tyrmäävät Fortumin toimitusjohtajan Markus Rauramon näkemyksen Uniper-kauppaan liittyneistä riskeistä.

Fortumin saksalaisen tytäryhtiö Uniperin kannattavuus putosi polvilleen, kun Venäjä lopetti edullisen maakaasun tuonnin Saksaan Nord Streamin kautta. Rauramo sanoi eilen Helsingin Sanomien ja Aalto-yliopiston järjestämässä tilaisuudessa, ettei yhtiö pitänyt mahdollisena sitä, että ”joku lähtisi sotaan Euroopassa ja että Venäjä käyttäisi energiaa aseenaan”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut