Puolustusministeri Kaikkonen: Tulemme selvittämään vaihtoehtoja Naton läsnäololle – Naton komentaja vierailulla Suomessa

Puolustusministeri Antti Kaikkonen puhui 241. maanpuolustuskurssin avajaisissa Säätytalolla Helsingissä 19. syyskuuta 2022.

19.9. 10:05

Helsinki

Suomi aikoo puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan selvittää erilaisia vaihtoehtoja sille, miten puolustusliitto Nato on jatkossa läsnä Suomessa.

Kaikkonen sanoi maanantaiaamuna Maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä, että Naton komento- ja joukkorakenteeseen liittyvät kysymykset ovat Naton puolustuspolitiikan ydintä, eivätkä ne ole pelkästään Suomessa päätettäviä asioita. Hän lisäsi, ettei Nato ole kuitenkaan toistaiseksi työntänyt rakenteitaan jäsenmaihinsa.

Kaikkonen kertoi myös, että Suomi aikoo moninkertaistaa Natoon sijoittamansa sotilaiden määrän tulevina vuosina. Suomi on tällä hetkellä Naton tarkkailijajäsen.

Naton transformaatioesikunnan komentaja vierailee Suomessa

Puolustusliitto Naton koulutusta ja muutosta ohjaavan transformaatioesikunnan komentaja, kenraali Philippe Lavigne vierailee parhaillaan Suomessa.

Vierailua isännöi puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen.

Vierailun yhteydessä kenraali Lavigne avaa Natoon liittymisen sotilaallisia kysymyksiä käsittelevän työkokouksen Helsingissä.

Hän tapaa vierailunsa aikana myös puolustusministeri Antti Kaikkosen ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut