Eeva Kalli valittiin odotetusti keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi

Puolueen ehdokas ympäristövaliokunnan johtoon on ex-ministeri Hanna Kosonen.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Eeva Kalli Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa Porissa 24. elokuuta 2022.

15.9. 15:36

Keskustan eduskuntaryhmä on valinnut odotetusti puheenjohtajakseen kansanedustaja Eeva Kallin. Kallin valinta oli yksimielinen. Hän seuraa tehtävässä puheenjohtajuudesta luopunutta kansanedustaja Juha Pylvästä.

Pylväs jää pois tehtävästä henkilökohtaisista syistä. Pylväs on kertonut lähipiiriin kuuluvan henkilön vakavan sairastumisen olevan syy jäädä pois sekä ensi kevään eduskuntavaaleista että ryhmäpuheenjohtajan paikalta.

Kalli on ensimmäisen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä. Aiemmin Kalli on toiminut eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Hänen tilalleen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti kansanedustaja Jouni Ovaska.

Ovaska on ensimmäisen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä. Aiemmin hän on toiminut eduskuntaryhmän toisena varapuheenjohtajana. Toiseksi varapuheenjohtajaksi nousi niin ikään yksimielisesti Oulun vaalipiiriä edustava ensimmäisen kauden kansanedustaja Mikko Kinnunen.

Keskustan eduskuntaryhmä valitsi myös ehdokkaansa ympäristövaliokunnan puheenjohtajaksi tehtävästä luopuvan Juha Sipilän tilalle. Ehdokkaaksi valittiin kansanedustaja Hanna Kosonen.

Kosonen on toisen kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän on toiminut pitkään ympäristövaliokunnan jäsenenä ja aiemmin muun muassa tiede- ja kulttuuriministerinä. Myös hänen valintansa oli yksimielinen.

Kokoomus esittää Vestmania perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajaksi

Myös kokoomus on tehnyt henkilövalinnan. Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää kansanedustaja Heikki Vestmania eduskunnan perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajaksi.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen luopui perustuslakivaltiokunnan varapuheenjohtajan tehtävästä siirryttyään puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi.

Häkkänen siirtyi puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon luovuttua paikasta. Orpo puolestaan nousi väliaikaisesti tehtävään pitkäaikaisen kansanedustajan Ilkka Kanervan menehdyttyä keväällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut