Eduskunta keskusteli potilas­turvallisuuslaista, Lindénin mukaan laki tarvitaan yhä

Potilasturvallisuuslaki rajoittaisi hoitajaliittojen lakkoja. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on ilmoittanut vastustavansa esitystä nykymuodossaan.

Eduskunnassa käydään tänään keskiviikkona lähetekeskustelu potilasturvallisuuslaista ja energiayhtiöiden hätärahoituspaketista.

14.9. 16:20 | Päivitetty 14.9. 22:51

PERUSPALVELUMINISTERI Aki Lindén (sd) puolusti eduskunnan lähetekeskustelussa keskiviikkona potilasturvallisuuslain edistämistä käräjäoikeuden ratkaisuista huolimatta.

”On hyvä asia, että käräjäoikeus teki päätöksen kieltää lakot. Tämä laki ei ole lakon kieltämislaki. Tämä on itseasiassa lievempi kuin käräjäoikeuden tekemä päätös”, Lindén sanoi.

Eduskunta aloitti keskiviikkona iltapäivällä lähetekeskustelun potilasturvallisuuslaista. Lähetekeskustelu jatkuu vielä myöhemmin illalla, kun muut täysistunnon asiat on käyty läpi.

Helsingin käräjäoikeus kielsi aiemmin keskiviikkona väliaikaisella päätöksellä hoitajaliittojen teho-osastoihin kohdistuvien lakkojen alkamisen Hämeenlinnassa, Turussa ja Oulussa.

Myös pääministeri Sanna Marin (sd) totesi aiemmin keskiviikkona, että lain edistäminen jatkuu eduskunnassa käräjäoikeuden ratkaisuista huolimatta.

”Tässä kohtaa en voi antaa sellaista viestiä tai tehdä sellaista johtopäätöstä, että tämä lainsäädäntö olisi tarpeeton”, Marin sanoi toimittajille eduskunnassa.

POTILASTURVALLISUUSLAKIA sovellettaisiin tilanteissa, joissa asiakkaiden tai potilaiden henki vaarantuu tai asiakkaiden tai potilaiden terveys vaarantuu vakavasti työtaistelussa, joka kohdistuu kuntien tai kuntayhtymien terveydenhuoltoon tai kotihoitoon.

Laki on ajanut hallituksen kriisin partaalle.

Hallituspuolue vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on ilmoittanut äänestävänsä eduskunnassa lakko-oikeutta rajoittavaa esitystä vastaan, jos siihen ei tule merkittäviä muutoksia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson sanoi keskiviikkona, että käräjäoikeuden päätös asettaa koko lain tarpeellisuuden uudelleen arvioitavaksi.

”Akuuttia aikataulupainetta ei ole, koska oikeus on nyt omalla päätöksellään tehnyt sen, mitä Lindén halusi tehdä lainsäädännöllä”, Andersson sanoi toimittajille eduskunnassa.

”Hallituksen pitää yhdessä ottaa uudelleen tarkasteluun, onko laki välttämätön vai ei.”

Eduskunta hyväksyi täysistunnon aluksi lisätalousarvion, joka koskee 10 miljardin euron hätätukipakettia energiayhtiöille. Ennen potilasturvallisuuslain lähetekeskustelua eduskunta kävi lähetekeskustelun tasa-arvopoliittisesta selonteosta.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut