Tästä kiistellyssä potilas­turvallisuuslaissa on kyse: töihin vaikka sakon uhalla

Aluehallintovirasto voisi työnantajan hakemuksesta määrätä asiakas- tai potilasturvatyöhön myös ammattihenkilön, joka on irtisanoutunut työtaistelu­toimenpiteenä.

Tampereella järjestettiin 1. huhtikuuta hoitajien mielenosoitus.

14.9. 9:50 | Päivitetty 14.9. 13:27

Hallituksen esitys potilasturvallisuuslaista on eduskunnan lähetekeskustelussa keskiviikkona. Hallitus julkaisi tiistaina illalla esityksensä laista, jolla pyritään turvaamaan potilas­turvallisuuden vähimmäistaso. Hallituspuolue vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on etukäteen julistanut, ettei esitys kelpaa sille sellaisenaan.

Lue lisää: Hoitajien lakkouhkauksien vuoksi syntynyt kiistelty laki lähti eduskuntaan – mahdollistaisi jopa työtaistelussa irtisanoutuneen hoitajan määräämisen takaisin työhön

Esitys on tarkoitus saada silti pikavauhdilla läpi. Syynä hallituksen esitykseen on se, että hoitajajärjestöt Super ja Tehy ovat antaneet yhteensä viisi lakkovaroitusta eri teho-osastoille ja vanhusten kotihoitoon.

Lakot ovat uhanneet lähiviikkoina muun muassa teho-osastoja Hämeenlinnassa, Turussa ja Oulussa. Helsingin käräjäoikeus kielsi keskiviikkona väliaikaisella päätöksellä teho-osastojen lakkojen aloittamisen kaikkien kolmen sairaanhoitopiirin eli Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Käräjäoikeus kieltää ratkaisuissaan sairaanhoitopiirien vaatimusten mukaisesti hoitajaliittoja Tehyä ja Superia aloittamasta lakkoja miljoonan euron uhkasakon voimalla. Uhkasakot koskevat kumpaakin liittoa erikseen.

Lue lisää: Jos hoitajalakot toteutuvat, Tays hoitaa myös lähialueiden potilaita – johtaja­ylilääkäri toivoo pian ratkaisua, sillä isoja ja vaativia leikkauksia voidaan joutua perumaan

Jos eduskunta hyväksyisi esityksen potilasturvallisuuslain, se mahdollistaisi hoitajaliittojen työtaisteluiden rajoittamisen. Aluehallintovirastot voisivat määrätä liitot keskeyttämään työtaistelunsa ja tarvittaessa määrätä yksittäisiä työntekijöitä töihin sakon uhalla.

Lain olisi tarkoitus velvoittaa työntekijäjärjestöt siihen, että työntekijöitä olisi työnantajan käytössä riittävästi turvaamaan välttämätön terveydenhuolto ja kotihoito työtaistelun aikana.

Lakia sovellettaisiin tilanteissa, joissa asiakkaiden tai potilaiden terveys vaarantuu vakavasti työtaistelussa, joka kohdistuu kuntien tai kuntayhtymien terveydenhuoltoon tai kotihoitoon.

Lue lisää: Kanta-Hämeen sairaan­hoitopiiri yrittää estää oikeusteitse lakon teho-osastolla – MTV: Myös Varsinais-Suomessa yritetään samaa

Mikä?

Potilasturvallisuuslaki

Turvaisi potilas­turvallisuuden vähimmäistason.

Liitot voitaisiin määrätä keskeyttämään työtaistelunsa.

Työnantaja voisi määrätä työntekijän työskentelemään toiseen toimintayksikköönsä.

Työnantajalla olisi mahdollisuus poiketa työaika- sekä vuosilomasäännöksistä.

Viimeisenä keinona työtaistelutoimenpiteenä irtisanoutunut ammattihenkilö voitaisiin määrätä työhön sakon uhalla.

Voimassa tammikuun loppuun

Lain olisi tarkoitus tulla voimaan heti, kun se on hyväksytty ja vahvistettu. Laki olisi voimassa tammikuun loppuun asti.

Jos työnantaja- ja työntekijäpuoli eivät pääse viimeistään viittä vuorokautta ennen lakon alkamista sopuun suojelutyön määrästä, aluehallintovirasto voisi työnantajan hakemuksesta kieltää lakon tai joukkoirtisanomisen toimeenpanon sakon uhalla.

Työnantaja voisi määrätä työntekijän myös työskentelemään toiseen toimintayksikköönsä. Työnantajalla olisi myös mahdollisuus poiketa työaika- sekä vuosilomasäännöksistä.

Jos edellä kuvatutkaan keinot eivät olisi riittäviä, aluehallintovirasto voisi työnantajan hakemuksesta määrätä sakon uhalla asiakas- tai potilasturvatyöhön myös sellaisen sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilön, joka on irtisanoutunut työtaistelutoimenpiteenä kunnan tai kuntayhtymän palveluksesta.

Työntekijää tulisi kuulla ennen määräyksen antamista, mutta määräyksen voisi antaa työntekijän vastustuksesta huolimatta. Uhkasakon suuruutta ei määritetä laissa, vaan aluehallintovirasto arvioisi sen tapauskohtaisesti.

Määrätyllä olisi oikeus saada työstä säännölliseltä työajalta vähintään 1,3-kertainen korvaus.

Neuvottelut jatkuvat

Tehy ja Super ovat vastustaneet kovin sanoin hallituksen lakiesitystä.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara sanoo, että lain eteneminen ei ole vaikuttanut neuvotteluihin hoitajien työkiistassa.

”Lakiprosessi etenee omaa latuaan ja vaikuttaa siihen, toteutuvatko lakot. Sovittelussa ei huomioida sovittelu­prosessin ulkopuolella tapahtuvia asioita. Se, mitä tapahtuu Bulevardin ulkopuolella, ei koske sovittelua.”

Hoitajien työkiistan sovittelu on jatkunut keskiviikkona aamukahdeksalta. Sajavaara tapasi Tehyn ja Superin sekä työnantajien KT:n edustajat tiistaina illalla, mutta ratkaisuja ei vielä tehty.

Lue lisää: Neuvottelut hoitajien työkiistan sovittelemiseksi jatkuvat keskiviikkona – ”Ratkaisua kohti edetään”

Sajavaara tviittasi illalla neuvottelujen päätteeksi, että sovittelu etenee ja ratkaisua kohti edetään. Valtakunnansovittelija arvioi aiemmin päivällä, että neuvotteluissa on nähty hyvää edistystä muilta osin, mutta palkkakysymykset ovat hiertäneet.

”Esimerkiksi työoloja koskevissa asioissa on tapahtunut selkeää edistystä. Palkkakysymyksissä osapuolet ovat vielä hyvinkin kaukana toisistaan.”

Täydennys 14.9. kello 13.27: Lisätty tieto Helsingin käräjäoikeuden väliaikaisesta päätöksestä, joka kieltää teho-osastojen lakkojen aloittamisen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut