Muut puolueet kommentoivat vasemmisto­liiton toimintaa potilas­turvallisuus­lain valmistelussa: ”Heillä on kaksi eri latua”

Kokoomus aikoo kertoa kantansa esitykseen vasta perehdyttyään sen sisältöön.

Muut puolueet muistuttivat vasemmistoliittoa muun muassa pelisäännöistä. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (vas.) ja valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kuvattiin EU-poliittisessa pääministeritentissä Eurooppa-foorumissa Turussa 26. elokuuta 2022.

13.9. 16:54

STT

Vasemmistoliiton toiminta potilasturvallisuuslain valmistelussa ei saa hallituskumppaneilta pisteitä.

Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko muistutti, että enemmistöhallitusten kestävä periaate on se, että hallituksen antamia esityksiä eduskunnassa tuetaan.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on ilmaissut, ettei se voi sellaisenaan hyväksyä hallituksen esitystä potilasturvallisuuslaista vaan edellyttää siihen muutoksia. Puolueen kaksi ministeriä ehtivät kuitenkin antaa sille ensin siunauksensa.

Keskustan varapuheenjohtaja Markus Lohi muistutti myös hallituspuolueiden pelisäännöistä.

”Meidän pitää voida luottaa siihen, että jos hallituksessa jotain sovitaan, eduskunnassa enemmistö pitää”, hän sanoi eduskunnassa toimittajille.

Lohi toimii puheenjohtajana sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, joka antaa tänään annettavasta esityksestä mietinnön. Hänen mukaansa tarkoituksena on, että esitys saadaan eduskunnan täysistunnon ensimmäiseen käsittelyyn perjantaina. Huomenna alkaa sen valiokuntakäsittely pikavauhdilla.

Lohi ei usko, että tällä aikataululla saadaan kovin suuria muutoksia esitykseen rustattua, sillä hyvin pian uhkaa alkaa ensimmäinen hoitajien lakko.

”Katsotaan mitä voidaan tehdä. Tässä vaiheessa on hirveän hankalaa ottaa kantaa, kun meillä ei ole oikeastaan mitään tietoa edes, mitä vasemmistoliitto haluaa.”

Myös Rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson totesi, että lähtökohtaisesti hallituksen pitää tukea omaa esitystä.

”En näe, että tässä tapauksessa olisi mitään poikkeavaa siinä”, hän sanoi eduskunnassa.

Orpo ei paljastanut puolueen kantaa

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei paljastanut vielä puolueensa kantaa potilasturvallisuuslakiin.

”Me perehdymme ensin esitykseen ennen kuin pohdimme omaa suhtautumista”, hän sanoi toimittajille eduskunnassa.

Hänestä vasemmistoliiton toiminta lakiesityksen valmistelussa on puolueelle hyvin tyypillisen oloista.

”Heillä on kaksi eri latua tässä. He pyrkivät toisaalta miellyttämään hoitajia mutta sitten samaan aikaan he ovat hallituksessa.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut