Potilasturvalain tulisi olla voimassa alle kahden viikon sisällä – hallituspuolueet empivät vielä

”Jos kroonista ongelmaa ratkotaan tällaisilla keinoilla, kyllähän se lähettää ikävän signaalin”, sanoo vihreiden Atte Harjanne.

Hoitoalan työriitaa soviteltiin 31. elokuuta. Vasemmalla puolella Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen (vas.), Elsa-Maj Kirvesniemi, Anne Sainila-Vaarno ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola, sekä pöydän oikealla puolella Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas ja KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen.

4.9.2022 13:30

STT

Hoitajien työkiistan neuvotteluiden jumiutumisen vuoksi hallitus voi joutua puuttumaan tilanteeseen. Hoitajajärjestöt Tehy ja Super sekä työnantajapuolen KT ovat neuvotelleet työehtosopimuksesta keväästä lähtien.

Omien sanojensa mukaan ”neuvottelujen vauhdittamiseksi” hoitajajärjestöt ovat antaneet lakkovaroituksia viiteen eri kohteeseen teho-osastoille ja vanhusten kotihoitoon. Kohteisiin ei ole luvattu suojelutyötä eli työtä, jonka tekeminen työtaistelun aikana on välttämätöntä kansalaisten hengen tai terveyden vaarantumisen ehkäisemiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut