Video: Ilmiöksi noussut ukrainalais­tyttö esiintyi Helsingissä – Ukrainaa tukevaan rauhan­kulkueeseen osallistui noin 1 500 ihmistä

Tuomiokirkon portailla Helsingissä järjestettiin mielenilmaus, jonka tarkoitus oli muistuttaa suomalaisia Ukrainan kansan hädästä. Tapahtumassa esiintyivät muun muassa Apulanta, Waltteri Torikka sekä 7-vuotias ukrainalainen Amelia Anisovych.

3.9. 14:35 | Päivitetty 3.9. 19:12

Ukrainaa tukevaan rauhankulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan 1 500 ihmistä Helsingissä lauantaina. Tapahtuman järjestäjänä toimi Mothers for peace ry.

Helsingin poliisin viestinnästä kerrottiin tapahtuman sujuneen rauhallisesti, ilman mitään häiriöitä.

Eduskuntatalon portailla pidetyssä avajaistilaisuudessa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova pitivät tunteikkaat puheet.

”Valmistaudumme osallistumaan vapaan ja demokraattisen Ukrainan jälleenrakentamiseen. Tulemme tukemaan Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen”, sanoi Haavisto puheessaan.

Monenlaisen avun tarve on Ukrainassa suuri. Haavisto muistutti, että Suomi lähettää syksyn kuluessa Ukrainaan myös väliaikaisia perheasuntoja kotinsa menettäneille. Suomeen paenneita ukrainalaisia on Haaviston mukaan tällä hetkellä noin 37 000.

Dibrova kiitti Suomea annetusta tuesta.

”Rukoilemme rauhaa ja aseiden hiljenemistä.”

”Konflikti ei saa päättyä Ukrainan tappioon”

Avajaispuheiden jälkeen kulkue siirtyi Senaatintorille. Senaatintorin tapahtumassa artistit esittivät tukeansa esityksillä ja asiantuntijat pitivät puheita.

Tapahtumassa kävivät puhumassa muun muassa Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll.

”Tämä konflikti ei pääty ihan heti, eikä se saa päätyä Ukrainan tappioon”, Aaltola sanoi puheessaan.

Artisteista esiintymässä oli muun muassa Apulanta.

Tapahtuman huipensi 7-vuotiaan kiovalaistytön Amelia Anisovychin esitys. Hän tuli tunnetuksi maaliskuussa julkaistusta videosta, jossa hän lauloi kiovalaisessa pommisuojassa Disneyn Frozen-elokuvasta tutun Let It Go -laulun.

Oikaisu 15.27: Mielenilmaus järjestettiin Tuomiokirkon, ei Eduskuntatalon portailla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut