Tampere soi -festivaaleille useita hälytystehtäviä, Venetsialaisten ilotulitteista kymmeniä soittoja hätäkeskukseen – ”Niitä ammuttiin vähän siellä sun täällä ja läpi yön”

Mökkikauden päättäjäisten kunniaksi ammutut ilotulitteet aiheuttivat hälytystehtäviä Sisä-Suomen alueella.

Tampere Soi -festivaalilla oli poliisin mukaan lauantaina useita hälytystehtäviä. Festivaali järjestettiin Hakametsän jäähallin parkkialueella.

29.8. 9:02 | Päivitetty 29.8. 16:36

Aamulehti

Mökkikauden päättäjäiset sekä viimeisen kesäviikonlopun festarit Tampereella työllistivät Sisä-Suomen poliisia.

Komisario Ismo Rajala kertoo, että Tampere soi -festivaaleilla oli useita hälytystehtäviä. Myös mökkikauden päättäjäisten kunniaksi ammutut ilotulitteet aiheuttivat hälytystehtäviä Sisä-Suomen alueella.

Ilotulitteiden käyttö oli lauantai-iltana sallittua ilman ilmoitusta vain taajama-alueiden ulkopuolella vesistöjen välittömässä läheisyydessä. Pelastuslaitoksen mukaan ilotulitteiden käyttö oli kiellettyä taajamien keskustoissa, asuinalueilla ja rakennusten läheisyydessä.

”Ilotulitteita oli sallittua ampua lauantaina kello 18–24 välillä, mutta niitä ammuttiin vähän siellä sun täällä ja läpi yön.”

Lue lisää: ”Hehän ovat hirveän legendaarisia!” Hakametsän bändikattaus osui tamperelaiseen makuun – Katso hyväntuulinen kuvapaketti helteisiltä festareilta

Rajalan mukaan hätäkeskus sai raketeista ja niiden aiheuttamista häiriöistä kymmeniä soittoja lauantaina. Nämä niin kutsutut häiriötehtävät välitettiin hätäkeskuksesta poliisille. ”Totta kai ihmiset häiriintyvät siitä mekkalasta.”

Kiireelliseen aikaan poliisi ei Rajalan mukaan ehtinyt reagoimaan kaikkiin häiriötehtäviin. ”Ilotulitteiden ampuminen näkyi meille, ja luulisin, että se näkyi myös pelastuslaitokselle.”

Rajalan mukaan viikonloppu oli tapahtumiin nähden tyypillinen. ”Nyt se syksy alkoi, nyt hiljenee. Ei ihan kauheasti järjestetä tapahtumia enää, ja kelikin tekee tehtävänsä.”

Päivitys 29.8. kello 16.35: Täsmennetty jutun alkuun, että ilotulitteiden käyttö oli sallittua ilman ilmoitusta vain taajama-alueiden ulkopuolella vesistöjen välittömässä läheisyydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut