Nuoret pojat räjäyttivät pullo­pommin Savon­linnassa Pride-tapahtuman lähellä

Savonlinnan Pride-tapahtuma järjestettiin lauantai-iltapäivänä. Poliisilla on epäilys, että pommi liittyy tapahtumaan.

27.8. 21:28 | Päivitetty 27.8. 22:17

Kaksi nuorta poikaa räjäytti omatekoisen viemärinavaajasta valmistetun putkipommin lauantaina kello viiden aikaan, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan räjähdys tapahtui lähellä Savonlinnan Pride-tapahtumaa. Itä-Suomen poliisin tilannekeskus vahvistaa, että pommi on mahdollisesti liittynyt Pride-tapahtumaan.

Pride-tapahtuma järjestettiin Joel Lehtosen puistossa, ja omatekoinen pommi räjäytettiin puiston vieressä sijainneella Puistokadulla olevan talon sisäpihalla.

Poliisin mukaan kulkueen ja räjähdyspaikan välissä oli talo, eikä räjähdyksestä aiheutunut ihmisille vaaraa. Tilannekeskuksen mukaan räjähdyksen seurauksena oli kova ääni, mutta vahinkoja ei sattunut.

Poliisi tavoitti pojat, ja heidät on luovutettu vanhemmilleen.

Tapausta tutkitaan räjähdesäännösten rikkomisena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitona.

"Surullista, että tämä tapahtui"

Tapahtumaa järjestämässä ollut Tilda Salo kertoo STT:lle, että pamaus kuului hieman ennen tapahtuman loppua, kun viimeistä musiikkikappaletta oltiin laittamassa soimaan.

Pride-kulkueessa oli hänen mukaansa lauantaina noin 300–400 ihmistä. Puistossa oli pamahduksen aikaan noin 200 ihmistä. Salo kertoo, että järjestyksenvalvojat huomioivat räjähdyksen ja poliisi hälytettiin paikalle heti.

”Surullista, että tämä tapahtui. Meidän nuoret kokevat muutenkin koko ajan turvattomuuden tilaa. Pyrimme jatkuvasti luomaan turvallista tilaa heille”, Salo kertoo.

Salon mukaan Savonlinnan kaupungin asenteet vaikuttavat siihen, miten turvallisena kaupunki näyttäytyy.

”On surullista, että taiteesta ja kulttuurista tunnettu kaupunki ei liputa Priden kunniaksi, vaikka kuinka olemme tehneet töitä sen eteen. On todella typerää, että joutuu olettamaan, että kaupunki ei ole turvallinen”, Salo sanoo.

Salo kertookin, että häirintään oli valmistauduttu, sillä liputuksen puolesta on tehty Savonlinnassa äänekkäästi töitä.

Salo nostaa esiin, että Pride-tapahtumissa on tänä vuonna koettu muuallakin häirintää. Muun muassa heinäkuun alussa poliisi poisti Helsinki Pride -tapahtumaan liittyneestä drag-satuhetkestä ulkopuolisia henkilöitä, jotka jakoivat sukupuolivähemmistöjen vastaisia lehtisiä.

Päivitys 27.8. kello 22.27: Päivitetty tapahtumajärjestäjän kommenteilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut