Sdp:n Lindtman: Pääministerin viesti puolue­johdolle oli, että opiksi on otettu – Marinin mukaan yksityis­elämän jatkuva käsittely julkisuudessa on ollut raskasta

Pääministeri Sanna Marin vakuutti keskiviikon tiedotustilaisuudessa hoitaneensa pääministerin tehtävää kohun keskelläkin, vaikka hänestä on ollut raskasta se, että hänen yksityiselämäänsä käsitellään joka päivä julkisuudessa.

24.8. 14:40 | Päivitetty 24.8. 17:45

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi keskiviikkona, että puolueen puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin (sd) kanssa on käyty ”avoin ja rehellinen” keskustelu hänen vapaa-ajan viettonsa noususta otsikoihin. Lindtmanin mukaan Marinilla on edelleen puolueen eduskuntaryhmän tuki.

Sdp:n ministerit, eduskuntaryhmän työvaliokunta ja puolueen johto ovat parhaillaan koolla kesäkokouksessaan Lahdessa. Lindman puhui kokouksen yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, jonka Aamulehti näytti Ilta-Sanomien välittämässä suorassa lähetyksessä tässä uutisessa.

Lindtmanin mukaan Marinin viesti kokoukselle oli, että opiksi on otettu. Kun Marinia pyydettiin tarkentamaan, mistä hän aikoo ottaa opiksi, hän vastasi haluavansa keskittyä työtehtävien hoitoon.

”Meillä on vaikea syksy edessä, meillä on vaikea talvi edessä.”

TIEDOTUSTILAISUUDESSA Marin sanoi, että yksittäisten kohujen jatkuminen päivästä toiseen voi johtaa väärän mielikuvan muodostumiseen hänen työnteostaan.

”Voi helposti syntyä mielikuva, että minä ikään kuin vain tuolla viettäisin vapaa-aikaa. Näin ei ole”, Marin totesi.

”Tuleva syksy tulee olemaan erittäin työntäyteinen, ja tulen keskittymään töideni tekoon kuten tähänkin asti.”

Lue lisää: Sanna Marinin käytös herättää nyt kysymyksiä – pääministerin bilekohut saisivat jo riittää

Marinin vapaa-ajanvietto on ollut otsikoissa viime viikosta asti. Tuolloin julkisuuteen levisi videoita, joissa Marin juhlii ja tanssii railakkaasti.

Marin meni sen jälkeen oma-aloitteisesti huumetestiin, josta ei todettu huumausaineita.

Tiistaina sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuva, jossa kaksi naista suutelee Marinin järjestämissä juhlissa pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Naiset ovat nostaneet paitansa ylös niin, että heidän rintansa ovat paljaana. Kuvassa he peittävät rintansa, toinen Finland-kyltillä.

Marin pyysi kuvaa anteeksi tiistaina.

Lue lisää: Pääministeri Sanna Marin pyysi anteeksi sosiaalisessa mediassa leviävää uutta kuvaa: ”Se ei ole asiallinen” – Tästä kuvasta on kyse

TIEDOTUSTILAISUUDESSA Marinilta kysyttiin, että onko hän tietoinen muista, vielä julkaisemattomista kuvista, jotka voisivat nousta myöhemmin julkisuuteen.

Marin vastasi, että ei tiedä muista kuvista, mutta sanoi olevansa jatkuvasti kuvaamisen kohteena.

”Minusta on kaikenlaista kuvamateriaalia varmasti myös niiltä viikonlopuilta, jotka eivät vielä julkisuuteen ole nousseet. Mikäli lehdistö haluaa jokaisen yksittäisen kansalaisen minusta kuvaaman videon tai kuvan julkaista ja sen etusivullensa nostaa, niin sille minä en mitään mahda”, Marin sanoi.

”Eli kyllä lehdistöllä on voima näidenkin kaikkien maailmassa olemassa olevien kuvien puitteissa varmasti tätä kuluvaa kesää viikkokausia esittää, jos näin haluatte toimia. Minua ei ole siitä moittiminen”, hän lisäsi.

MARIN vakuutti keskiviikon tiedotustilaisuudessa hoitaneensa pääministerin tehtävää kohun keskelläkin, vaikka hänestä on ollut raskasta se, että hänen yksityiselämäänsä käsitellään joka päivä julkisuudessa.

”Tapahtumat eivät ole vaikuttaneet millään tavalla pääministerin työtehtävien hoitoon”, hän sanoi.

”Mutta se on raskasta, se olisi kenelle tahansa raskasta.”

Marin sanoi myös, että hänestä on kiusallista ”päivästä toiseen” keskustella montako annosta ja mitä hän on juonut. Hän toisti jälleen juoneensa mietoja alkoholijuomia, kuten olutta, viiniä ja kuohuviiniä.

”En ole juonut humalahakuisesti. Uskokaa tai älkää, pystyn pitämään hauskaa ja tanssimaan ilman humalahakuista juomista.”

Marin painotti myös, että hän juo pääasiassa sosiaalisissa tilanteissa.

”Minulle kyse on ollut yksinkertaisesti ilosta, valosta, hauskanpidosta, jota olen kaivannut. Tanssimisesta. Siitä siinä on minulle ollut kyse, ei päihteiden käytöstä.”

MARINILTA kysyttiin myös kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin ehdotuksesta, että Marin antaisi eduskunnalle selvityksen viime aikojen tapahtumista.

”Soisin, että eduskunnassa käsiteltäisiin ennen muuta politiikkaa, sen sisältöjä ja niitä asioita, mitä työssämme teemme, emmekä kävisi yksittäisten ihmisten yksityiselämää läpi, vaikka se olisikin pääministerin”, Marin vastasi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut