Vasemmistoliitto suhtautuu erittäin kriittisesti hoitajamitoituksesta tinkimiseen

Jussi Saramo haluaa virka-arvion vanhuspalveluiden tilanteesta ja työvoiman saatavuudesta.

Vasemmistoliiton Jussi Saramo puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksen toritapahtumassa Kotkassa 23. elokuuta 2022

24.8. 14:52

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä suhtautuu erittäin kriittisesti aikeisiin tinkiä hallitusohjelmaan kirjatusta vanhuspalvelulain ympärivuorokautisen hoivan hoitajamitoituksesta.

Eduskuntaryhmä linjasi asiasta Kotkassa pidetyssä kesäkokouksessaan.

Eduskuntaryhmän mukaan hoitajamitoituksen nostaminen on esimerkki konkreettisesta toimenpiteestä, jolla vanhushoivan laatua ja työntekijöiden työhyvinvointia sosiaali- ja terveysalalla pystytään parantamaan. Riittävä työntekijäresurssi on eduskuntaryhmän mukaan olennaista työntekijöiden työviihtyvyyden ja alalla pysyvyyden kannalta.

”Suhtaudumme hyvin kriittisesti vaatimuksiin hoitajamitoituksesta tinkimisestä. Tarvitsemme kunnollisen virka-arvion palveluiden tilanteesta sekä työvoiman saatavuudesta, ilman kunnollista selvitystä asiasta ei voida edes keskustella”, Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo sanoo tiedotteessa.

”Koko tavoite vaakalaudalle”

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä mukaan mitoituksen lykkääminen on vaarassa asettaa koko tavoitteen vanhuspalveluiden laadun parantamisesta vaakalaudalle.

”Tämänhetkisten gallupien suurin puolue kokoomus ei ole koskaan sitoutunut hoitajamitoituksen nostamiseen. Nykyinen hallitus on sen sijaan hallitusohjelmassaan sitoutunut sen toteuttamiseen. Jos voimaantuloa nyt lykättäisiin, miten varmistettaisiin se, ettei koko tärkeää tavoitetta hylätä”, Saramo kysyy.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut