Sanna Marinin biletysvideosta ei esitutkintaa – poliisin mukaan huume-epäilyt ylimalkaisia ja spekulatiivisia

Helsingin poliisi on saanut kolme ilmoitusta videosta, jossa näkyy muun muassa pääministeri Sanna Marin.

Pääministeri Sanna Marin puhui suurlähettiläskokouksessa Helsingissä 23. elokuuta 2022.

24.8. 11:12 | Päivitetty 24.8. 13:09

Aamulehti

Helsingin poliisi tiedottaa, että se on saanut kolme ilmoitusta videosta, jossa näkyy muun muassa pääministeri Sanna Marin (sd.). Poliisi teki tutkintapyyntöjen perusteella esiselvityksen videon sisällöstä.

Poliisi päätti esiselvityksen, eli esitutkintaa ei aloiteta.

Rikosilmoitusten tekijät ovat poliisin mukaan esittäneet epäilyksiä siitä, että videolla sanottaisiin sana "jauhojengi" ja arvailleet, että asunnon pöydällä näkyisi huumausainetta.

”Emme havainneet videolla tai muuten perusteita, joiden takia olisi syytä epäillä jotakin rikosta”, sanoo rikostarkastaja Teemu Jokinen tiedotteessa.

Huume-epäilyt ylimalkaisia

Poliisi toteaa, että esitutkintakynnyksen ylittymistä koskevan arvioinnin pitää perustua konkreettisiin asioihin.

”Pelkkä väite tai erilaiset subjektiiviset epäilykset mahdollisesta rikoksesta eivät riitä esitutkintakynnyksen ylittymiseen, elleivät ne perustu johonkin objektiivisesti havaittavissa oleviin seikkoihin”, päätöksessä todetaan.

Poliisin mukaan asiassa ei ole saatavissa mitään konkreettista näyttöä siitä, että asunnossa olisi ollut tai käytetty huumeita.

”Julkisuudessa käydyssä keskustelussa on esitetty ainoastaan epämääräisiä ihmisten omiin kokemuksiin ja mielikuviin perustuvia näkemyksiä siitä, millaisessa yhteydessä sanaa "jauhojengi" käytettäisiin, tai esitetty eriasteisia arveluita siitä, onko asunnon pöydällä jotain huumausainetta ja jos on, niin mitä.”

Poliisi kutsuu epäilyksiä huumeidenkäytöstä ylimalkaisiksi ja spekulatiivisiksi.

”Edellä katsomillani perusteilla asiassa ei ole ilmennyt sellaisia konkreettisia perusteita, joiden nojalla olisi syytä epäillä huumausaineen käyttörikosta tai mitään muutakaan rikosta. Esitutkintaa ei aloiteta, päätöksessä sanotaan.”

Helsingin poliisi kertoo esiselvityksen lopputuloksesta, koska media on tiedustellut mahdollisesta rikosilmoituksesta tällä ja viime viikolla.

Päivitys 24.8.2022 kello 13.08: Lisätty uutiseen poliisin kommentteja esiselvityksen päätöksestä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut