Pääministeri Sanna Marin pyysi anteeksi sosiaalisessa mediassa leviävää uutta kuvaa: ”Se ei ole asiallinen” – Tästä kuvasta on kyse

Marinin mukaan kuva on aito ja se on otettu heinäkuussa Kesärannassa Ruisrockin jälkeen, jolloin pääministeri oli kutsunut ystäviään juhliin Kesärantaan.

23.8. 14:09

Pääministeri Sanna Marin piti tiedotustilaisuuden medialle tiistaina Helsingissä suurlähettiläskokouksen jälkeen. Tilaisuudessa hän pyysi anteeksi Kesärannassa otettua, sosiaalisessa mediassa leviävää kuvaa.

Marinin mukaan kuva on aito ja se on otettu heinäkuussa Kesärannassa Ruisrockin jälkeen, jolloin pääministeri oli kutsunut ystäviään juhliin Kesärantaan. Marinin mukaan Kesärannan alakerran wc-tilat olivat vieraiden käytössä ja kuvat otettiin alakerran tiloissa.

”Mielestäni se kuva ei ole asiallinen. Pyydän anteeksi, mielestäni sitä kuvaa ei olisi pitänyt ottaa”, Marin sanoi toimittajille tiistaina.

Kuvassa malli Sabina Särkkä poseeraa Finland-kyltti paljaan ylävartalonsa päällä toisen naisen kanssa, jonka ylävartalo on myös paljas. Naiset näyttävät suutelevan toisiaan. Kuvan taustalla on sininen kangas, joka muistuttaa pääministerin virallisissa tiedotustilaisuuksissa nähtyä taustakangasta.

Särkkä sanoo myöhemmin tiistaina Instagramissa julkaisseensa 10. heinäkuuta asiattoman kuvan, joka olisi pitänyt jättää ottamatta. Hän sanoo olevansa syvästi pahoillaan ja pyytävänsä anteeksi käytöstään.

Malli Sabina Särkkä sekä kirjailija, runoilija ja some-vaikuttaja Natalia Kallio Kesärannassa kuvatun videon pysäytyskuvassa. Video julkaistiin Sabina Särkän Tiktok-tilillä, josta se on jo poistettu.

Marinin mukaan kyse oli ainoasta henkilökohtaisesta juhlasta, jonka hän on lomansa aikana järjestänyt Kesärannassa.

”Sinänsä illanvietossa ei muutoin ole mitään ihmeellistä tapahtunut.”

Marin arvioi, ettei juhlista ole koitunut myöskään turvallisuushaittaa. Itse Kesärannan rakennuksen ovet olivat kiinni ja valvomo tarkkailee piha-aluetta koko ajan, hän sanoi. Vieraiden nimet oli ilmoitettu valvomoon.

Juhlinta otsikoissa

Sanna Marinin vapaa-ajanvietto nousi otsikoihin viime viikolla. Tuolloin julkisuuteen levisi bilevideo, joissa Marin juhli ja tanssii railakkaasti. Useat mediat kertoivat, ettei hän ollut kesälomalla videon kuvaushetkellä. Tämä tarkoittaa, ettei Marinille ollut nimetty sijaista, joka olisi hoitanut hänen tehtäviään.

Marin meni kohun jälkeen oma-aloitteisesti huumausainetestiin. Valtioneuvoston kanslia kertoi maanantaina, että Marinilta otetusta huumausainetestistä ei ole todettu huumausaineita.

Valtioneuvoston kanslian mukaan pääministeri maksaa itse testin.

Marinista oli tiistai-iltapäivään mennessä tehty valtioneuvoston oikeuskanslerille jo kymmenen kantelua, jotka liittyvät juhlintakohuun. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Oikeuskanslerin kirjaamon mukaan yhdessä kantelussa kritisoidaan Marinin käyttäytymistä ja muissa vapaa-ajan toiminnan vaikutusta työhön. Yhtä kantelua ei otettu käsittelyyn, koska se oli kirjaamon mukaan niin sanottu mielipidekirjoitus.

Marinin vapaa-ajan viettoon liittyvistä asioista on aiemminkin kanneltu oikeuskanslerille. Maaliskuussa oikeuskansleri katsoi, ettei Marin toiminut virkavelvollisuutensa vastaisesti jättäessään virkamatkapuhelimensa kotiin vapaailtana.

Marinilla ei ollut valtioneuvoston virkamatkapuhelinta mukanaan viettäessään vapaailtaa joulukuussa 2021 helsinkiläisessä ravintolassa. Siksi koronavirusaltistusta koskeva ohjeistus ei ollut tavoittanut häntä ennen kuin vasta seuraavana aamuna. Tekstiviestit, joissa kehotettiin välttämään kontakteja, lähetettiin virkapuhelimiin.

Oikeuskanslerin mukaan ministereiden ohjeet virkapuhelimen kuljettamisesta olivat keskenään epäselvät. Marin oli toisaalta tavoitettavissa toisesta puhelimestaan. Näin ollen oikeuskanslerin mukaan Marinin ei voitu katsoa toimineen vastoin virkavelvollisuuksiaan.

Lue lisää: Pääministeri Sanna Marin: ”Venäjän kanssa ei palata entisiin suhteisiin”

Lue lisää: Marinin huumetestissä ei todettu huumausaineita – Tällainen testi pääministerille tehtiin

Lue lisää: Mediat katsovat onnistuneensa hyvin Sanna Marinin bilekohun uutisoinnissa – Asiantuntija: ”Ehkä jossakin kohdassa olisi ollut hyvä painaa jarrua ja ajatella hiukan enemmän”

Lue lisää: Näin pääministeri Marin kommentoi juhlintakohua, käynyt perjantaina huumetestissä – ”Yhtään pääministerin tehtävää ei ole jäänyt hoitamatta”

Lue lisää: Pääministeri Marin ei ollut lomalla bilevideon kuvaushetkellä – sijaista ei ollut nimetty

Päivitys 23.8.2022 kello 19.47: Lisätty Sabina Särkän anteeksipyyntö.

Päivitys 23.8.2022 kello 19.06: Lisätty jutun loppuun kohta Marinista tehdyistä kanteluista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut