Journalisti: JSN saanut kymmenkunta kantelua Marin-uutisoinnista

22.8. 18:50

Helsinki

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) illanviettoa käsittelevästä uutisoinnista on tehty reilut kymmenen kantelua Julkisen sanan neuvostolle (JSN), kertoi Journalisti-lehti maanantaina.

JSN:n puheenjohtajan Eero Hyvönen kertoo Journalistille, että kanteluiden aiheet liittyvät Marinin ja hänen seurueensa yksityisyyden suojaan sekä tekijänoikeuksiin. Marinin illanvietosta julkaistut videot ovat peräisin yksityiseltä Instagram-tililtä.

Kanteluita on tehty Helsingin Sanomien, Seiskan, Ylen, Ilta-Sanomien, Iltalehden ja MTV:n uutisoinnista. Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.

Yksityiselämän loukkausta koskevan kantelun käsitteleminen JSN:ssä vaatii yleensä asianomaisen suostumuksen. Neuvosto voi kuitenkin ottaa käsittelyyn tapauksia myös silloin, jos käsittelylle on erityisen painavat syyt. Hyvösen mukaan Marin-uutisointi täyttää tämän kriteerin, Journalisti kirjoittaa.

Hyvösen mukaan kyseessä on tämän vuoden eniten kanteluita tuonut tapaus. Tänä vuonna useita kanteluita on tehty Sanna Marinin takapuolesta ja presidentti Sauli Niinistön lapsesta julkaistuista kuvista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut