Ulkoministeri Haavisto: Suomen, Ruotsin ja Turkin edustajat tapaavat Suomessa elokuun aikana

Virkamiestasolla järjestettävä kokous perustuu Madridin Nato-huippukokouksessa kesäkuussa tehtyyn kolmikantasopimukseen.

Haaviston mukaan tapaaminen liittyy Madridin Nato-huippukokouksessa kesäkuussa tehtyyn Suomen, Ruotsin ja Turkin kolmikantasopimukseen.

19.8. 17:26 | Päivitetty 19.8. 19:01

Suomen, Ruotsin ja Turkin edustajat tapaavat Suomessa elokuun aikana, kertoo ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Haaviston mukaan tapaaminen liittyy Madridin Nato-huippukokouksessa kesäkuussa tehtyyn Suomen, Ruotsin ja Turkin kolmikantasopimukseen. Tapaaminen järjestetään virkamiestasolla. Tapaamisessa jatketaan keskusteluja Madridissa laaditun yhteisymmärrysasiakirjan pohjalta.

”Silloinhan sovittiin muun muassa lisääntyneestä viranomaisyhteistyöstä Suomen, Turkin ja Ruotsin kesken terrorismin torjunnassa. Nämä asianomaiset viranomaiset tulevat olemaan keskusteluissa mukana. Käymme lävitse, missä tällä hetkellä mennään”, Haavisto kertoi Mikkelissä vihreiden ministeriryhmän kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa.

”Meillähän on jo tähän mennessä aika paljon viranomaisyhteistyötä Turkin kanssa. Käydään sitä lävitse ja katsotaan, mitä lisää voidaan tehdä”, Haavisto jatkoi.

Jatkossa kolmikantasopimuksen mukaisia kokouksia järjestetään Haaviston mukaan vuorotellen kaikissa kolmessa maassa.

”Tässä varmasti alkaa virkamiesten säännöllinen kokousrytmi tällä Suomen kokouksella”, Haavisto luonnehti.

Ruotsalainen Aftonbladet-lehti uutisoi torstaina, että Suomen, Ruotsin ja Turkin välinen kokous järjestettäisiin Ruotsissa ensi viikon perjantaina 26. elokuuta. Ruotsin ulkoministeriö kiisti Aftonbladetin esittämät tiedot.

Turkki viimeinen ratifioija?

Haaviston mukaan hänellä ei ole mitään uutta tietoa siitä, miten Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifiointi on etenemässä Turkissa.

Tähän mennessä 23 Naton 30 jäsenmaasta on jo ratifioinut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet, mutta Turkki ei vielä ole.

Haavisto kertoo esittäneensä Turkin ulkoministerille Mevlut Cavusoglulle kesän aikana toiveen, että Turkki ratifioisi Suomen ja Ruotsin jäsenyydet samassa tahdissa kuin muutkin Nato-maat.

”Se on tietysti siellä myöskin parlamentista kiinni. Ehkä kuulemme virkamiestasolla jotakin uutta, kun heidän delegaationsa Suomessa käy”, Haavisto sanoi.

Päivitys 19.8. kello 19.01: Päivitetty kauttaaltaan Haaviston kommenteilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut