Pääministerillä on eduskuntaryhmän luottamus, sanoo Sdp:n Lindtman – näin Sanna Marin kommentoi biletysvideoita, kiistää käyttäneensä huumeita

Sanna Marin sanoi medialle torstaina, ettei hänelle ole ongelma mennä huumetesteihin.

Pääministeri ja sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin kommentoi sosiaalisessa mediassa levinneitä juhlimisvideoita tiedotustilaisuudessa sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Kuopion Musiikkikeskuksella 18. elokuuta.

18.8. 10:10 | Päivitetty 18.8. 15:07

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi torstaina aamupäivällä hänestä leviäviä juhlimisvideoita puolueensa eduskuntaryhmän kesäkokouksessa. ”Olen tanssinut, laulanut, juhlinut, tehnyt laillisia asioita”, pääministeri Marin kommentoi.

Videot on hänen mukaansa kuvattu kesällä kahdessa yksityisasunnossa, joista toisessa oli paikalla myös sellaisia ihmisiä, joita hän ei tuntenut.

Tiedotustilaisuudessa hän kielsi, että olisi käyttänyt juhlissa huumausaineita tai nähnyt sellaisten käyttöä. ”Olen viettänyt pitkää iltaa ystävien kanssa, olen juonut mietoja, en vahvoja”, Marin kommentoi.

Pääministeri kertoi olevansa pettynyt siihen, että videot ovat levinneet julkisuudessa. ”Luotin siihen, että koska videot ovat yksityisiä ja yksityistilaisuudessa julkaistuja, niitä ei julkaistaisi”, Marin kommentoi. ”Tuntuu pahalta, että ne on julkaistu.”

Kansanedustaja vaatii huumeseulaan

Sosiaalisessa mediassa kiertävissä videoissa pääministeri Marin juhlii julkisuuden henkilöiden kanssa ilmeisesti yksityisasunnossa järjestetyissä juhlissa.

Videoista kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Videot on ilmeisesti julkaistu alun perin Instagramin Tarinat-osiossa, josta videot poistuvat vuorokauden kuluessa. Videot näyttävät siltä, että ne on koottu useammasta eri tilanteesta.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kehotti torstaiaamuna Twitterissä Marinia käymään huumeseulassa.

”Aivan jo pelkästään julkisuudessa käytävän keskustelun takia olisi viisautta, mikäli pääministeri Sanna Marin kävisi omaehtoisesti huumeseulassa, jonka tulokset julkistettaisiin riippumattoman tahon toimesta”, Kärnä kirjoittaa.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi Helsingin Sanomissa aiemmin, että huumeseula voisi viedä epäilyksiä pois.

Marin kertoi torstaina iltapäivällä toimittajille, että hänelle ei ole ongelma mennä huumetesteihin eikä hänellä ole asian suhteen salattavaa.

Eduskuntaryhmän luottamus tallella

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo, että Marinilla on eduskuntaryhmän luottamus. Hän sanoo, että asiasta keskusteltiin eduskuntaryhmän kesäkokouksessa lyhyesti. Hänen mukaansa sympatiat ovat pääministerin puolella.

”Meidän ryhmällä on luottamus pääministeriin, siitä ei ole epäilystäkään”, Lindtman sanoi.

Lindtmanin mukaan on Marinin oma asia, haluaako hän mennä huumetesteihin. Eduskuntaryhmässä sellaista ei vaadita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut