Erkki Tuomioja ei kannata venäläisten turistiviisumien rajoittamista – ”Kontaktien vähentäminen tukee Putinin propagandaa”

Ex-ulkoministerin mukaan kontaktien vähentäminen tukee Putinin propagandaa ja vie oppositiolta henkireiän.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd) ei kannata venäläisten turistiviisumien rajoittamista.

14.8. 16:30

Helsinki

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd) ei kannata venäläisten turistiviisumien rajoittamista. Tuomioja kertoo Twitterissä olevansa asiassa Saksan linjoilla.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz on torjunut ajatuksen venäläisiä koskevasta viisumikiellosta. Scholzin mukaan Ukrainan sota on ”Putinin sota”, minkä vuoksi kaikkien venäläisten turistiviisumeja ei pitäisi kieltää.

Muun muassa Viro on vetänyt asiassa tiukempaa linjaa. Viro ja muut Baltian maat laittoivat venäläisille myönnettävät turistiviisumit jäihin jo keväällä.

”Pidän Saksan linjaa perustellumpana kuin Viron. Kontaktien vähentäminen tukee Putinin propagandaa ja vie oppositiolta yhden henkireiän”, Tuomioja kirjoittaa.

Suomen ulkoministerinä vuosina 2000–07 ja 2011–15 toiminut Tuomioja toivoo, että EU-maat löytävät viisumiasiassa yhteisen näkemyksen.

”Kun EU pohtii venäläisten viisumiregiimiä on tärkeätä päätyä yhteiseen linjaan. Yhtenäisyyden rikkoutuminen palvelee Putinin tavoitteita”, Tuomioja kirjoittaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut