Video: Jättimäinen USS Kearsarge lähti Helsingin edustalta kyydissään 2 000 sotilasta

Suomen ja Yhdysvaltain merivoimien yhteiset sotaharjoitukset jatkuvat pohjoisella Itämerellä ja Hangon edustalla. Aamulehti välitti IS TV:n suoran lähetyksen Hernesaaren satamasta.

Tältä jättimäinen Yhdysvaltojen maihinnousualus USS Kearsarge näytti 5. elokuuta Helsingissä Hernesaaren satamassa. Alus poistui Helsingistä maanantaina.

8.8. 10:23 | Päivitetty 8.8. 15:46

Yhdysvaltain laivaston maihinnousutukialus USS Kearsarge lähti maanantaina Helsingistä. Perjantaina Hernesaaren edustalle saapunut 250-metrinen alus pääsi lähtemään Hernesaaren satamasta lopulta hieman ennen kello 13:a. Alkuperäinen arvio lähdöstä oli noin kello 10.

Aamulehti välitti Ilta-Sanomien suoran lähetyksen laivan lähdöstä.

Helsingin satamavierailunsa jälkeen USS Kearsarge jatkaa kohti pohjoista Itämerta ja Hangon edustaa, jossa Yhdysvaltain alukset ja merijalkaväki harjoittelevat Merivoimien kanssa elokuun 19. päivään saakka.

”Harjoittelun tavoitteena on kehittää Suomen ja Yhdysvaltain merivoimien ja merijalkaväen yhteistoimintakykyä ja yhteensopivuutta sekä Suomen kykyä isäntämaatuen tarjoamiseen”, Puolustusvoimat kertoi aiemmin tiedotteessaan.

USS Kearsargella on kyydissään muun muassa useita helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia, ja aluksen miehistön lisäksi kyydissä on noin 2 000 merijalkaväen ja laivaston sotilasta.

Aluksella ei järjestetä yleisöesittelyjä, ja laiturialueelle perustetaan vierailun ajaksi tilapäinen lentokieltoalue. Yleisö pääsi kuitenkin katsomaan laivaa Hernesaaren satamaan. Paikalla oli runsaasti katsojia maanantaina, ja alus kiinnosti ihmisiä läpi viikonlopun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut