Ministeri Saarikko ehdottaa ylimääräistä lapsilisää kaikille perheille

Saarikon mukaan ehdotus on kertaluontoinen, eikä Suomen tarvitsisi ottaa lisää lainaa sitä varten.

Annika Saarikko perustelee ylimääräistä lapsilisää hintojen nousulla.

3.8. 22:57

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdottaa ylimääräisen lapsilisän maksamista kaikille perheille tämän vuoden lopulla. Saarikko kertoi ehdotuksestaan keskiviikkoiltana viestipalvelu Twitterissä.

Saarikko perustelee ehdotustaan ruuan, energian ja liikkumisen hintojen nousulla.

”Ruuan, energian ja liikkumisen hintojen nousu on koetellut lapsiperheitä, joiden tuloista suurin osa menee arjen pyörittämiseen”, Saarikko sanoo twiitissään.

Saarikon mukaan ehdotus on kertaluontoinen eikä vaatisi uutta lainanottoa. Se rahoitettaisiin hallituksen lisätalousarviovarauksesta.

Hallitus on tehnyt tänä vuonna päätöksiä, joilla pyritään kompensoimaan kansalaisille hintojen noususta aiheutunutta lisälaskua.

Esimerkiksi kansaneläkeindeksiin sidottuihin sosiaaliturvaetuuksiin tehtiin elokuun alusta ylimääräinen indeksikorotus. Ensi vuoden alussa tehdään normaaliin tapaan uusi indeksitarkistus. Lisäksi asunnon ja työpaikan välisen matkakuluvähennyksen enimmäismäärää on jo korotettu määräaikaisesti tämän vuoden verotuksessa.

Sen sijaan palkkojen ja eläkkeiden verotusta voidaan keventää vain siinä tapauksessa, että työmarkkinoilla sovitaan maltillisista palkankorotuksista, Saarikko sanoi keskiviikkona tiedotus­tilaisuudessa valtiovarain­ministeriön sisäisten budjettineuvottelujen yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut