Vaalimaan rajanylityspaikalla havaittiin kaksi väärennysrikosta – väärennetyn henkilökortin taustalla lumeavioliitto

Rajavartiosto kertoo sakkojen määrän hieman lisääntyneen edellisten viikkojen aikana.

1.8. 20:52

Vaalimaan rajatarkastusasemalla havaittiin viime viikolla kaksi väärennysrikosta, Kaakkois-Suomen rajavartiosto tiedottaa.

Torstaina rajatarkastajat ottivat maastalähtötarkastukseen saapuneen venäläisen miehen Ranskan henkilökortin tarkempaan tarkasteluun ja kortti todettiin vääräksi. Mies kertoi rajavartiostolle saaneensa kortin lumeavioliiton avulla, jonka solmiminen oli maksanut 1 500 euroa.

Mies kertoi saapuneensa Schengen-alueelle lokakuussa viime vuonna ja oleskelleensa Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa. Tiedotteen mukaan mies on haastettu vastaajaksi tässä kuussa pidettävään käräjäoikeuden käsittelyyn.

Lauantaina venäläisnaisen passin leimat herättivät maastalähtötarkastuksessa rajatarkastajissa epäilyksiä.

Myöhemmin selvisi, että passissa oli yhteensä 16 väärää rajanylitysleimaa ja lisäksi passissa ollutta Indonesian viisumia epäiltiin vääräksi, Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo. Nainen myönsi leimat ja viisumin leimoineen vääriksi.

Rajavartioston mukaan väärennettyjen leimojen tarkoituksena oli peitellä Schengen-alueella oleskelun todellista kestoa. Nainen sai haasteen väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta.

Näiden tapausten lisäksi rajavartiosto avasi esitutkintoja vaarallisen esineen hallussapidosta ja lievästä valtionrajarikoksesta.

Rajavartiosto kertoo sen määräämien sakkojen määrän hieman lisääntyneen edellisten viikkojen aikana. Viime viikolla rajavartiosto määräsi 34 sakkoa, joista suurin osa oli paljastinlaiterikkomuksia ja lieviä ampuma-aserikkomuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut