Poliisi: Savonlinnan onnettomuusauto katkesi törmäyksessä keskeltä, omistaja on yksi autossa olleista

Sää oli onnettomuuspaikalla sateinen, ja auton renkaat olivat huonossa kunnossa.

Kolmen ihmisen hengen vaatineen ulosajon onnettomuuspaikalle on tuotu kukkia ja kynttilöitä Savonlinnassa 31. heinäkuuta. Onnettomuuspaikalta ei ole poliisin mukaan löytynyt jarrutusjälkiä.

1.8. 12:27 | Päivitetty 1.8. 16:06

Savonlinnassa lauantaina kolme henkeä vaatineessa liikenneonnettomuudessa oli osallisina kolme miestä ja yksi nainen, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Kolme nuorista kuoli, ja yksi loukkaantui vakavasti. Loukkaantunut on tällä hetkellä hoidossa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Lue lisää: Kolme nuorta kuoli liikenneonnettomuudessa Savonlinnassa – ”Pienelle kylälle surullinen ja koskettava tapahtuma”

Viikonlopun aikana suoritetuissa tutkimuksissa on selvinnyt, että seurue oli ajanut Savonlinnan ohitustietä lännen suunnasta. Tutkimusten perusteella tapahtumasarja mahdollisesti lähti liikkeelle, kun auton eturengas osui ajoradan katukiveykseen, ja auto lähti hallitsemattomaan luisuun. Auto törmäsi opastinpylvääseen.

Törmäyksen seurauksena auto oli katkennut etuistuinten takaa. Autossa olleista ihmisistä kolme löytyi onnettomuuden jälkeen auton ulkopuolelta. Yksi matkustajista löydettiin turvavöistä auton takapenkiltä. Hän oli löytöhetkellä elossa, mutta kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Poliisi selvittää yhä muiden kyydissä olleiden turvavöiden käyttöä.

Poliisi selvittää muiden autossa olleiden turvavöiden käyttöä, ja kuka autossa olleista kuljetti autoa onnettomuushetkellä. Myös mahdollista päihteiden osuutta tapahtumiin selvitetään.

Auton takarenkaat olivat erittäin kuluneet ja onnettomuushetkellä tieurissa oli vettä. Myös tilannenopeudella on voinut olla vaikutusta onnettomuuteen.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina.

Ei tiedossa, kuka autoa ajoi

Onnettomuusauto on loukkaantuneen omistuksessa. Vielä ei kuitenkaan ole varmuutta, kuka autoa kuljetti, kertoo poliisilaitoksen rikoskomisario Harri Hauhia STT:lle.

Iltalehden mukaan auton rekisteritietojen perusteella saatavista julkisista tiedoista käy ilmi, että auto oli katsastettu viimeksi tammikuussa 2021. Se olisi pitänyt katsastaa jälleen tämän vuoden tammikuussa, mutta se oli poistettu liikennekäytöstä jo viime vuoden lokakuussa. Rikosylikomisario Hauhia ei vahvistanut tätä tietoa STT:lle.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan kuolonuhreista kaksi oli kihloissa ja heiltä jäi jälkeen alle vuoden ikäinen vauva. Hauhia ei vahvistanut STT:lle myöskään tätä tietoa, vedoten uhrien yksityisyydensuojaan.

Savonlinnassa muistettiin sunnuntaina surmansa saaneita nuoria sekä suruliputuksella että suruhartaudella.

Päivitys 1.8. kello 13.51: Päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Oikaisu 1.8. kello 15.50: Korjattu tieto, että yksi matkustajista olisi löytynyt kuolleena turvavöistä takapenkiltä. Hän oli pelastajien saapuessa elossa, mutta kuoli myöhemmin sairaalassa.

Oikaisu 3.8. kello 13.36: Korjattu Hauhian titteli rikosylikomisariosta rikoskomisarioksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut