Kolme nuorta kuoli liikenneonnettomuudessa Savonlinnassa – ”Pienelle kylälle surullinen ja koskettava tapahtuma”

Henkilöauto ajautui ajokaistalta ja törmäsi liikenteenjakajan opastinpylvääseen. Kaikki kuolleet olivat noin 20-vuotiaita savonlinnalaisia.

30.7. 12:16 | Päivitetty 30.7. 18:32

Kolme ihmistä on kuollut ja yksi loukkaantunut vakavasti liikenneonnettomuudessa varhaisin lauantaiaamuna, poliisi tiedottaa.

Henkilöauto, jonka kyydissä oli neljä savonlinnalaista nuorta, ajautui ajokaistan väliselle alueelle ja törmäsi oikea kylki edellä liikenteenjakajan opastinpylvääseen.

Onnettomuus tapahtui Savonlinnan keskustan lähellä sijaitsevalla Rantasalmentiellä noin kello kuudelta aamulla. Alueen nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Sää oli onnettomuuden aikaan sateinen.

Kaikki kuolleet olivat noin 20-vuotiaita. Ainoa onnettomuudesta selvinnyt henkilö on viety vakavasti loukkaantuneena Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Häntä ei vielä ole puhutettu.

Poliisi on tehnyt onnettomuuspaikalla teknistä tutkintaa ja jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä.

Nopeusrajoitus 60 kilometriä tunnissa

Poliisin tiedossa ei lauantaina puolenpäivän jälkeen ollut, oliko loukkaantunut auton kuljettaja vai matkustaja. Poliisi ei vielä kertonut esimerkiksi uhrien sukupuolia tai tarkempia ikiä.

”Tämä on pienelle kylälle varsin surullinen ja koskettava tapahtuma”, sanoo komisario Jyrki Koskinen.

Onnettomuus tapahtui alueella, jossa nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Tapahtuma-aikaan satoi runsaasti vettä.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman ennen kello kuutta aamulla. Poliisin mukaan onnettomuudella ei ollut silminnäkijöitä.

Vakavia liikenneonnettomuuksia eri puolilla Suomea

Suomessa on tapahtunut useampia vakavia liikenneonnettomuuksia tänä vuonna.

Esimerkiksi tammikuussa Uudenmaan Karkkilassa kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti kahden henkilöauton kolarissa.

Helmikuussa kolme ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui Jyväskylässä valtatiellä 9 tapahtuneessa rekan ja henkilöauton nokkakolarissa. Henkilöauto oli lähtenyt heittelehtimään tiellä ja törmännyt rekkaan.

Huhtikuussa Huittisissa Satakunnassa kaksi ihmistä kuoli henkilöauton ja rekan nokkakolarissa, kun henkilöauton kuljettaja ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja törmäsi rekkaan.

Yhden hengen vaativia kolareita ja loukkaantumistapauksia tapahtuu kuukausittain.

Maaliskuussa 2004 tapahtui Suomen historian pahin tieliikenneonnettomuus Konginkankaalla Keski-Suomessa. Paperirullalastissa olleen rekan ja linja-auton yhteentörmäyksessä kuoli 23 ihmistä ja loukkaantui 15. Nuoria kuljettanut bussi oli matkalla Rukalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut