Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset yli viisinkertaistuivat Pirkanmaalla kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna – hotellien käyttöaste kipusi maakunnassa ylöspäin

Hotelliyöpymisissä tapahtui yli kolmanneksen loikka.

Suomeen Briteistä viime vuonna muuttaneet Georgie Round ja George Waller saivat kesäkuussa vierailulle ystävänsä George Rushton, Helen Ashtonin, Sam Woodgerin ja Amanda Kehoen Englannista. Kuvassa joukko on tutustumassa Särkänniemen Koiramäkeen

28.7. 9:00 | Päivitetty 28.7. 9:33

Helsinki

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä Suomessa oli kesäkuussa nelinkertainen määrä vuoden takaiseen verrattuna, käy ilmi Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotiedoista.

Eniten Suomeen matkailtiin Saksasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli kuitenkin yhä 40 prosenttia vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana kesäkuussa 2019.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät kahdeksan prosenttia. Kaikkiaan matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät kesäkuussa neljänneksen edellisestä kesäkuusta.

Yöpymisten kokonaismäärä jäi tässä kesäkuussa kuitenkin kuusi prosenttia alhaisemmaksi kuin kesäkuussa 2019 ennen koronapandemiaa.

Pirkanmaalla korkea käyttöaste

Kesäkuussa kotimaisille matkailijoille kirjattiin Suomessa lähes 1,8 miljoonaa ja ulkomaisille lähes 0,4 miljoonaa yöpymisvuorokautta.

Pirkanmaalla kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä oli kesäkuussa reilut 162 000, mikä on 25 prosenttia edellisvuotta enemmän. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli reilut 20 000. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset yli viisinkertaistuivat kesäkuuhun 2021 verrattuna. Yöpymisten kokonaismäärä kasvoi Pirkanmaalla yli 37 prosenttia viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Uudellamaalla yöpymisten kokonaismäärä kaksinkertaistui viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Hotellien yöpymiset lisääntyivät koko maassa tässä kesäkuussa 38 prosenttia edellisvuodesta, kun taas muiden majoitusliikkeiden yöpymiset vähenivät kolme prosenttia. Pirkanmaalla hotellien yöpymiset lisääntyivät 43,5 prosenttia.

Hotellihuoneiden käyttöaste kasvoi koko maassa 14 prosenttiyksikköä ja oli tämän vuoden kesäkuussa 54 prosenttia. Pirkanmaalla hotellihuoneiden käyttöaste oli selvästi koko maan keskiarvoa korkeampi, 62 prosenttia. Käyttöaste kasvoi viime vuodesta Pirkanmaalla yli 11 prosenttia.

Hotellihuoneen keskihinta oli koko maassa 116 euroa, kun vuotta aiemmin se oli 97 euroa. Suurista kaupungeista keskimäärin kalleimmat hotellihuoneet olivat Helsingissä, jossa huoneen keskihinta oli 135 euroa. Pirkanmaalla hotellihuoneen keskihinta oli noin 129 euroa, kun vuotta aiemmin keskihinta oli noin 103 euroa.

Päivitys 28.7. kello 9.32: Täydennetty Pirkanmaan tiedoilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut