Venäjältä tuli virallinen tieto matkustusrajoitusten poistamisesta puoliltapäivin, nyt itäraja on auki molempiin suuntiin

Rajavartiostosta arvioidaan, että liikennemäärät palautuvat rajoituksia edeltävälle tasolle verkkaisesti.

15.7. 14:13

Maahantulorajoitukset Venäjän maarajan ylittäviltä ulkomaalaisilta on poistettu tästä päivästä lähtien.

Venäjä on koronaviruspandemian aikana rajoittanut myös omien kansalaistensa poistumista maasta.

Kaakkois-Suomen rajavartioston ylirajavartija Antti Peltola kertoi STT:lle iltapäivällä, että Venäjän virallinen tiedote rajoitusten poistamisesta saapui Suomen rajavartiostolle puolenpäivän aikoihin. Sen jälkeen rajan on pystynyt ylittämään sekä Suomesta Venäjälle että Venäjältä Suomeen.

”Aamulla oli vielä hieman epäselvyyttä rajanylityksissä. Venäjän federaation virallista tiedotetta ei ollut vielä silloin allekirjoitettu”, Peltola sanoi.

Pietarilainen uutissivusto Fontanka kertoi aiemmin tänään, että venäläiset eivät vielä aamulla päässeet rajan yli.

Ruuhkaa rajanylityspaikoille ei Peltolan mukaan vielä kello yhden aikaan iltapäivällä ollut ehtinyt muodostua.

Suomen rajoitukset poistuivat jo kuun alussa

Kaakkois-Suomen rajavartioston yliluutnantti Juho Peltola sanoi STT:lle aamupäivällä arvelevansa, etteivät matkustusmäärät yllä koronarajoituksia edeltävälle tasolle vielä hetkeen.

”Rajoitukset ovat olleet voimassa pitkään ja se on vaikuttanut ihmisten rutiineihin ja toimintaan. Oma arvioni on, että matkustusmäärät tuskin tulevat kasvamaan rajoituksia edeltävälle tasolle kovin lyhyellä aikavälillä.”

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoista vilkkaimmat ovat Vaalimaa ja Nuijamaa. Koronarajoituksia edeltävänä aikana Nuijamaan rajanylityspaikalla tehtiin kolme miljoonaa ja Vaalimaalla 2,4 miljoonaa rajanylitystä vuodessa.

Suomen matkustusrajoitukset poistuivat heinäkuun alussa. Sen jälkeen matkustajien ei maahan tultaessa ole enää tarvinnut esittää koronarokotuksiin tai sairastettuun tautiin liittyviä todistuksia tai käydä koronatestissä.

Aiemmin tällä viikolla rajatarkastusyksikön päällikkö Tuomas Laosmaa Rajavartiolaitoksen esikunnasta kertoi STT:lle, että kun Suomen rajoitukset poistuivat, raja ylitettiin itärajalla vajaat 39 000 kertaa viikon aikana.

Lue lisää: Rajavartiosto havaitsi luvattoman rajanylityksen Kaakkois-Suomessa

Lue lisää: Koronarajoitukset ulkorajaliikenteessä päättyvät kuun vaihteessa – liikenteen odotetaan lisääntyvän itärajalla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut