Lahdessa seitsemänkerroksisessa kerrostalossa syttyi tulipalo – kaikki asukkaat evakuoitiin

Kaikki asukkaat evakuoitiin. Palo levisi asunnosta parvekkeen kautta katolle ja sieltä ullakolle, kertoo päivystävä palomestari.

15.7. 6:10 | Päivitetty 15.7. 9:14

Lahdessa Mukkulan asuinalueella seitsenkerroksisen kerrostalon palo on saatu hallintaan, tiedotti Päijät-Hämeen pelastuslaitos puoli kahden aikaan yöllä.

Noin kahdeksan aikaan aamulla pelastuslaitos kertoi sammuttavansa edelleen viimeisiä palopesäkkeitä.

Päivystävän palomestari Juhamatti Listalan mukaan rakennus ei ole tällä hetkellä asumiskelpoinen. Ullakkokerros on tuhoutunut täysin, ja huoneistossa, josta palo syttyi, on mittavia palovahinkoja. Lisäksi sammutustyö on aiheuttanut vesivahinkoja kiinteistöön.

Palon tarkemmasta syttymissyystä ei Listalan mukaan ole vielä selvyyttä. Hän kertoi palon tutkijan olevan lähdössä katsomaan kerrostaloa.

Palo levisi parvekkeelta

Kerrostalon yläosa oli puoliltaöin ilmiliekeissä. Heinolan päivystävän palomestari Petteri Lehtisen mukaan palo levisi parvekkeen kautta katolle ja sieltä ullakolle.

Paikalla on ollut 30 palokunnan yksikköä sekä useampi ensihoitoyksikkö. Lehtisen mukaan rappukäytävä säilyi savuttomana, joten asukkaat saatiin evakuoitua rakennuksesta. Palosta ei syntynyt henkilövahinkoja.

”Talo tyhjennettiin, koska palo oli ylimmän kerroksen huoneistossa, ja siitä palo levisi ullakolle. Palo oli sen verran voimakas, että jouduttiin evakuoimaan ihan pelkästään savun ja vesivahinkojen takia”, Lehtinen sanoi yöllä ennen kello kahta yöllä.

Lehtisen mukaan sosiaalipuoli sai kiinni yli 30 asukasta. Sosiaalipuoli on järjestänyt majoitusta evakuoiduille, ja osa on majoittunut omatoimisesti tuttaviensa luokse.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että on vaikea arvioida, milloin asukkaat voivat palata. Erityisesti ylimmän kerroksen asunnot ovat kärsineet palosta.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen Timonkadulla sijaitsevasta palosta noin kaksikymmentä yli kymmenen illalla.

Päivitys 15.7. kello 09.14: Päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut